Latest Tweets

About Me

Το γάλα της γαϊδάρας



Βοηθά στην απώλεια βάρους και τη μείωση της χοληστερόλης
Η Κλεοπάτρα έπαιρνε σε αυτό το μπάνιο της για να αποκτήσει ωραίο δέρμα. Εσείς μπορείτε να το πιείτε για να χάσετε κιλά και να κάνετε καλό στην υγεία σας. Αυτό συνιστούν ιταλοί επιστήμονες οι οποίοι μελέτησαν την επίδραση που μπορεί να έχει το γάλα του θηλυκού
γαϊδάρου στη γραμμή και την ευεξία μας και κατέληξαν ότι είναι πολύ πιο ευεργετικό από το γάλα της αγελάδας.
Υπεροχή σε όλα τα σημεία
Το γάλα των συμπαθών αλλά σπάνιων πια στα ελληνικά νοικοκυριά κατοικιδίων αποδεικνύεται πολύ πιο ωφέλιμο από το αγελαδινό σε πολλά σημεία.
Κατ’ αρχήν περιέχει λιγότερα και καλύτερης ποιότητας λιπαρά _  όπως τα ωμέγα 3 και τα λιπαρά οξέα τα οποία βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης και παρέχουν φυσική προστασία στην καρδιά.
Επίσης έχει υψηλότερα επίπεδα ασβεστίου ενώ φαίνεται να είναι κατάλληλο για τα παιδιά που εμφανίζουν αλλεργίες στα γαλακτοκομικά προϊόντα που κυκλοφορούν στο εμπόριο.
Τέλος, για όσους φροντίζουν τη γραμμή τους, η νέα μελέτη έδειξε ότι βοηθάει περισσότερο στο αδυνάτισμα, γιατί ενεργοποιεί τον μεταβολισμό.
Στο συνέδριο για την Παχυσαρκία
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Νάπολης της Ιταλίας, οι οποίοι παρουσίασαν τα ευρήματά τους στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για την Παχυσαρκία στην Κωνσταντινούπολη, συνέκριναν τα αποτελέσματα του γαϊδουρινού γάλακτος με αυτά του αγελαδινού στη διατροφή και την υγεία.
Σε πειράματα που έκαναν σε ποντικούς διαπίστωσαν ότι τα δυο είδη γάλακτος παρείχαν τις ίδες θερμίδες, αλλά το γαϊδουρινό γάλα προκαλούσε μεγαλύτερη απώλεια βάρους επειδή αύξανε τους μεταβολικούς ρυθμούς.
Επίσης τα πειραματόζωα που τράφηκαν με αυτό εμφάνισαν χαμηλότερα επίπεδα τριγλυκεριδίων και λιγότερο στρες στο μεταβολικό τους σύστημα.
«Η κατανάλωση του γαϊδουρινού γάλακτος θα πρέπει να ενθαρρυνθεί» ήταν το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν οι ερευνητές στην παρουσίασή τους.
Ωφέλειες για τα παιδιά
Όπως σημειώθηκε, προηγούμενες μελέτες έχουν επίσης δείξει ότι το συγκεκριμένο είδος γάλακτος είναι καλύτερο από το αποβουτυρωμένο γάλα αγελάδας, το γάλα σόγιας και το γάλα σε σκόνη, ιδιαίτερα για τα παιδιά, γιατί περιέχει υψηλά επίπεδα ασβεστίου.
Επιπλέον το γεγονός ότι μοιάζει πολύ με το ανθρώπινο μητρικό γάλα και περιέχει λίγες πρωτεΐνες το καθιστά κατάλληλο για πολύ μικρά παιδιά που εμφανίζουν αλλεργίες στα άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα.
 ΥΓΕΙΑ-ΓΥΝΑΙΚΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ

tsantiri.gr
Το γάλα της γαϊδάρας Το γάλα της γαϊδάρας Reviewed by stoklari on 29.5.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.