Latest Tweets

About Me

Γιατί ψάχνουμε το κινητό του συντρόφου μας;



Κοιμάται ή είναι στο μπάνιο και έχει αφήσει το κινητό του ανεξέλεγκτο στο τραπεζάκι της κουζίνας. Ακόμα καλύτερα; Έφυγε για δουλειά το πρωί και ξέχασε το κινητό του στο σπίτι. Έχεις όλον τον χρόνο μπροστά σου να αποφασίσεις. Τι κάνεις; Το ψάχνεις ή όχι; Ξεκατινιάζεσαι ή όχι; Μπορείς να αντισταθείς; Θα επικρατήσει η αξιοπρέπεια;.Όχι. Τελικά παρασύρθηκες. Και το έψαξες...


Η ψυχολόγος Χρυσούλα Μαυράκη δεν συμφωνεί. Και εξηγεί πως όταν ψάχνεις το κινητό του συντρόφου σου δείχνει ότι... “Είσαι ανασφαλής, έχεις χαμηλή αυτοεκτίμηση και δεν πιστεύεις στον εαυτό σου. Δεν πιστεύεις ότι μπορείς να κρατήσεις έναν άντρα. Φοβάσαι. Φοβάσαι ότι θα τον χάσεις, τον υποψιάζεσαι... και τον ψάχνεις”.

Με λίγα λόγια, το πρόβλημα είναι δικό σου. “Δεν εμπιστεύεσαι τον συντροφό σου”. Κι αυτό δεν είναι καλό.

Κι αν σου έχει δώσει το δικαίωμα;

Κι αν εκείνος φταίει που δεν τον εμπιστεύεσαι; Κι αν εκείνος σου έχει κινήσει τις υποψίες; Ό, τι και να έχει κάνει η ψυχολόγος επιμένει ότι το κινητό του δεν πρέπει να το ψάξεις.

“Αν σου έχει δώσει κάποια “ύποπτα” δείγματα, καλό είναι γενικά να προσέχεις και όχι -ειδικά- να τον κατασκοπεύεις. Ή δηλαδή του έχεις εμπιστοσύνη ή σε περίπτωση που έχει τραυματιστεί η εμπιστοσύνη σου θα πρέπει να ψάξεις να βρεις για ποιο λόγο έχει συμβεί αυτό και να το διορθώσετε από κοινού. Όχι να καταφεύγεις στην κατασκοπία”.

Για σκέψου;

Πώς θα σου φαινόταν εσένα αν η μαμά σου έψαχνε το κινητό σου; Δεν θα γινόσουν έξαλλη; Δεν θα φώναζες: “Ντροπή, αυτά ειναι προσωπικά δεδομένα;”. Ε;

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να απομακρυνθείς από το κινητό. Αν για κάποιο λόγο έχουν αρχίσει κάποιοι ψύλλοι να γαργαλάνε τα αυτιά σου άρχισε να ψάχνεις το θέμα, όχι το κινητό. Άρχισε να παρατηρείς, να τσεκάρεις. Διακριτικά.

“Κι αν κάτι σε ανησυχεί συζήτησέ το μαζί του. Ζητησέ του να σου δείξει εκείνος το κινητό του”. Με μία προϋπόθεση. Έχεις ήδη κάτι που υποψιάζεσαι, έχει ήδη πέσει στην αντίληψή σου κάτι που σε κάνει να μην τον πιστεύεις.

“Αν δεν έχει φερθεί σωστά και τον έχεις τσεκάρει ότι δεν φέρεται σωστά, το έχεις ψάξει το θέμα γενικότερα και δεις ότι έχεις λόγους να υποψιάζεσαι, τότε θα του ζητήσεις να ανοίξει το κινητό του. Γιατί αν το κάνεις κρυφά και το ανακαλύψει, εκτός από την ξεφτίλα, μπορεί να είναι και η αιτία να μην σου ξαναμιλήσει και να τον χάσεις” υπενθυμίζει η κ.Μαυράκη.

“Ούτε με τον εαυτό σου θα νιώθεις καλά γιατί έκανες κάτι άσχημο. Τον κατασκόπευσες και υποτίθεται ότι τον αγαπάς και είσαι μαζί του. Έτσι, δείχνεις το χειρότερο κομμάτι του χαρακτήρα σου -και σε εκείνον αν το ανακαλύψει- και κυρίως σε σένα που ξέρεις τι έχεις κάνει”.

Αν σε πιάσει να του ψάχνεις το κινητό τι του λες;

Σύμφωνα με την ψυχολόγο “το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να του ζητήσεις ταπεινά συγνώμη και να τον αφήσεις να επιβάλλει τις συνέπειες της κακής σου πράξης ο ίδιος”.

“Δηλαδή να του πεις: Κάνε ό, τι νομίζεις, έχεις δίκιο, ήταν απαράδεκτο αυτό που έκανα, έχω πρόβλημα περισσότερο με τον εαυτό μου και στη συνέχεια με σένα γιατί ίσως κάτι στη συμπεριφορά σου με κάνει να μην μπορώ να σε εμπιστευθώ. Αυτό όμως που έκανα ήταν απαράδεκτο και είμαι στη διάθεσή σου για οτιδήποτε”.

Αν δεις κάτι κακό στο κινητό του;

Έβγαλες λαυράκι; Και τώρα τι κάνεις; Πώς του το λες;

“Θα πρέπει να το συνδυάσεις με άλλα ευρήματα, γιατί ακόμη κι αν αυτό που έχεις δει είναι πάρα πολύ ενοχοποιητικό είναι ακόμα πιο ενοχοποιητικός ο τρόπος που βρήκες αυτό το υλικό. Δεν είναι μόνο ότι βρήκες “κάτι”, είναι και ο τρόπος που το βρήκες. Αν ο τρόπος σου είναι μη αξιοπρεπής τι να του πεις; Χάνεις και το δίκιο σου!” τονίζει η ψυχολόγος Χρυσούλα Μαυράκη.

“Για αυτό πρέπει να βρεις κάποια άλλα στοιχεία και στη συνέχεια να του το πεις. Όχι να του πεις για το κινητό. Να του ζητήσεις να σου ανοίξει το κινητό. Αν εκείνος αρνηθεί θα του πεις: άρα δεν είσαι εντάξει, δεν είσαι αθώος και άστα αυτά που μου λες ότι δεν σε εμπιστεύομαι. Επειδή δεν σε εμπιστεύομαι για αυτόν και για αυτόν το λόγο κάνε με να σε εμπιστευθώ. Απόδειξέ το μου! Έτσι, θα βρεθεί ότι έχει αυτός άδικο και όχι εσύ”.
newscity1.net


Γιατί ψάχνουμε το κινητό του συντρόφου μας; Γιατί ψάχνουμε το κινητό του συντρόφου μας; Reviewed by stoklari on 29.5.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.