Latest Tweets

About Me

Δόθηκε η έγκριση για την κατασκευή φράγματος στον Αμαζόνιο



Η περιβαλλοντική υπηρεσία της Βραζιλίας έδωσε σήμερα την οριστική έγκρισή της για την κατασκευή του υδροηλεκτρικού φράγματος Μπέλο Μόντε, ένα αμφιλεγόμενο σχέδιο 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων στον Αμαζόνιο στο οποίο αντιτίθενται οι Ινδιάνοι της περιοχής και οι οικολόγοι.
Την κατασκευή του τεράστιου φράγματος στον ποταμό Σινγκού έχει αναλάβει η κοινοπραξία Norte Energia.

Η κυβέρνηση ανέφερε ότι το σχέδιο των 11.200 μεγαβάτ, το οποίο αναμένεται να αρχίσει να παράγει ενέργεια το 2015, είναι κρίσιμο για την οικονομία της Βραζιλίας που αυξάνεται γρήγορα.
Θα είναι το τρίτο μεγαλύτερο υδροηλεκτρικό φράγμα στον κόσμο μετά από τα Τρία Φαράγγια της Κίνας και το Ιταϊπού της Παραγουάης.
Το σχέδιο για την κατασκευή του φράγματος ξεκίνησε πριν από 30 χρόνια αλλά καθυστέρησε εξαιτίας αρκετών διαμαρτυριών, περιλαμβανομένου ενός περιστατικού το 2009, όταν Ινδιάνοι Καγιάπο οπλισμένοι με ρόπαλα και μαχαίρες επιτέθηκαν σε αξιωματούχο της εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας.
Κριτική έχουν ασκήσει ο τραγουδιστής Στινγκ, ο σκηνοθέτης Τζέιμς Κάμερον καθώς και η περιβαλλοντική οργάνωση Greenpeace που υποστηρίζουν ότι το φράγμα θα καταστρέψει το περιβάλλον και θα πλήξει χιλιάδες ανθρώπους που ζουν στην περιοχή.
 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Το 2012 οι διαγωνισμοί για τις γεωτρήσεις πετρελαίου

Πνίγεται στα επικίνδυνα απόβλητα η Δυτική Αττική

 

tsantiri.gr



Δόθηκε η έγκριση για την κατασκευή φράγματος στον Αμαζόνιο Δόθηκε η έγκριση για την κατασκευή φράγματος στον Αμαζόνιο Reviewed by stoklari on 1.6.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.