Latest Tweets

About Me

Το iPhone 5 στην αγορά τον ΣεπτέμβριοΗ Apple θα διαθέσει στην αγορά το Σεπτέμβριο το νέο iPhone, το iPhone 5. Η συσκευή θα χρησιμοποιεί ένα δυνατότερο τσιπάκι και κάμερα μεγαλύτερης ανάλυσης σύμφωνα με πληροφορίες που έχει το πρακτορείο Bloomberg.
Το νέο iPhone, θα βαπτιστεί iPhone 4S ,όπου S= Speed.
Αισθητικά, η Apple κατά πάσα πιθανότητα θα προβεί σε νέο (όχι όμως ριζοσπαστικό) design, τύπου «teardrop» (δάκρυ). Όσοι δεν είναι οικείοι με τον όρο
«teardrop», να αναφέρουμε ότι είναι ο σχεδιασμός που έχει ο φορητός υπολογιστής MacBook Air, ήτοι η μία μεγάλη πλευρά (στον ορθογώνιο πλαίσιο του υπολογιστή) είναι «παχιά» και όσο πλησιάζουμε προς την απέναντι πλευρά του υπολογιστή το πάχος μειώνεται σταδιακά, έως ότου φτάσει να είναι εξαιρετικά λεπτό, όντας πλέον στην πάχους χιλιοστών αντικριστή μεγάλη πλευρά.

Επίσης, οι ίδιες φήμες αναφέρουν πως το νέο iPhone 5 θα διαθέτει μεγαλύτερη οθόνη (όχι όμως στα επίπεδα των 4 και παραπάνω ιντσών που έχουν φτάσει οι ανταγωνίστριες εταιρείες), φτάνοντας τις 3.7 ίντσες από τις 3.5 που έχουν όλα τα μοντέλα έως σήμερα, εξαλείφοντας πλήρως τα πλαϊνά πλαίσια στις άκρες της συσκευής. Έτσι, θα υφίσταται μια σχετική μείωση στα εικονοστοιχεία (αγγλιστί «Pixel») ανά ίντσα ή όπως είναι γνωστότερη η περιγραφή PPI (Pixel Per Inch), της τάξεως των 14 PPI. Ο αριθμός της μείωσης είναι επακόλουθο της αύξησης της διάστασης της οθόνης, καθώς η ανάλυση παραμένει ακριβώς ίδια με αυτή του iPhone 4, το οποίο όμως διαθέτει μικρότερη όπως αναφέραμε οθόνη (3.5 ίντσες).

Για όσους όμως ανησυχούν μήπως χαθεί η «μαγεία» στην ποιότητα της προβαλλόμενης εικόνας, που η Apple έχει βαπτίσει με τον όρο «Retina Display», να ενημερώσουμε πως κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί, παρόλο που 14 PPI αποχαιρετούν τη νέα συσκευή, καθώς ακόμα και με αυτά απολεσθέντα, το σύνολο για το iPhone 5 φτάνει τα 312 PPI (από τα 326 PPI του iPhone 4). Με το όριο των παραπάνω από 300 PPΙ που έχει θέσει η Apple για μια οθόνη της, ώστε να λάβει τον χαρακτηρισμό «Retina Display», το νέο iPhone 5 με οθόνη 3.7 ιντσών και ίδιας ανάλυσης με το iPhone 4 παραμένει να κατέχει αυτόν τον χαρακτηρισμό. Ίσως όμως αυτός παράλληλα να είναι και ο λόγος που δεν προέβη η εταιρεία σε μεγαλύτερη αύξηση των διαστάσεων της οθόνης, διατηρώντας την ίδια ανάλυση, διότι σε αυτή την περίπτωση τα PPI θα έπεφταν κάτω των 300 που είναι το όριο (στα 288 PPI για την ακρίβεια), συνεπώς δεν θα μπορούσε να αποδοθεί ο παραπάνω χαρακτηρισμός, που αποτελεί όμως πόλο έλξης για αρκετούς αγοραστές (ομολογουμένως η οθόνη του iPhone 4 είναι «κρύσταλλο»).

Οι ίδιες φήμες αναφέρουν, επίσης, πως το μεγάλο Home κουμπί στο κάτω μέρος της συσκευής, ενδεχομένως να μεγαλώσει αποκτώντας παράλληλα μια επιπλέον επιφάνεια αφής, χωρίς όμως να αναφέρεται ποια θα είναι η πιθανή λειτουργία. Όλες οι παραπάνω φήμες προέρχονται από την ιστοσελίδα «thisismynext.com», της οποίας οι υπεύθυνοι ισχυρίζονται πως περιήλθαν στα χέρια τους από ένα σκίτσο της νέας συσκευής μέσω μιας αξιόπιστη πηγής, στο οποίο βασίστηκαν οι φωτογραφίες που παραθέτουμε (δεν είναι πραγματικές φωτογραφίες του iPhone 5, αλλά δημιουργημένες από πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας, ώστε να έχουμε έστω μια οπτική εικόνα / εικασία για το design του νέου τηλεφώνου).

Τέλος, η ημερομηνία ανακοίνωσης του iPhone 5 με το νέο design και τα αναβαθμισμένα τεχνικά χαρακτηριστικά αναμένεται (πάντα κατά τις φήμες) να γίνει σε λίγους μήνες, δηλαδή τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, κατά το άλλο ετήσιο event της Apple διεξάγεται με έμφαση στις συσκευές iPod. Αυτό που μένει να κρατήσουμε από τα παραπάνω, καθώς όλα βασίζονται στα «χαλαρά» πλαίσια της φημολογίας (όσο αξιόπιστες και είναι οι πηγές, δεν παύουν να είναι...εικασίες), είναι ότι η Apple σκέπτεται πολύ σοβαρά πως θα είναι το τελικό μοντέλο του επόμενου τηλεφώνου και η αντίστοιχη ονομασία του, καθώς ο ανταγωνισμός έχει ισχυροποιηθεί, αγγίζοντας ανησυχητική (για την Apple) ποιότητα και σύνολο προσφερόμενων λειτουργιών (λέγε με Samsung Galaxy S II).Το iPhone 5 στην αγορά τον Σεπτέμβριο Το iPhone 5 στην αγορά τον Σεπτέμβριο Reviewed by stoklari on 25.6.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή

Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.