Latest Tweets

About Me

Γραμμή υποστήριξης για εθισμένους στο ίντερνετ πορνόΕχετε σκεφτεί πότε πόσα εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο μπορεί να είναι εθισμένοι στο πορνό μέσω διαδικτύου; Πάρα πολλοί.
Η πρώτη 24ωρη τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης για τον εθισμό στη διαδικτυακή πορνογραφία αρχισε να λειτουργεί στη Βρετανία.

Η ιστοσελίδα HelpAddictions.org θα λειτουργεί όλες τις ημέρες της εβδομάδας, προσφέροντας
υποστήριξη στα 1,2 εκατομμύρια Βρετανούς, που υπολογίζεται πως είναι πλέον και επισήμως εθισμένοι στη διαδικτυακή πορνογραφία! Και όταν λένε οι ειδικοί εθισμένοι, δεν εννοούν την τυχαία επίσκεψη σε κάποια...εκπαιδευτική ιστοσελίδα, αλλά τις συχνές, καθημερινές βόλτες στον πορνο-κυβερνοχώρο.

Η υπηρεσία περιλαμβάνει ζωντανές τηλεφωνικές συνεδρίες με εκπαιδευμένους συμβούλους. Επιπλέον, διαθέτει λογισμικό «υπευθυνότητας», το οποίο παρακολουθεί τις διαδικτυακές δραστηριότητες των χρηστών και στέλνει στους ψυχαναλυτές μια λίστα των ακατάλληλων ιστοσελίδων που επισκέφτηκαν.

Άλλες θεραπείες περιλαμβάνουν προγράμματα μελέτης στο σπίτι, καθημερινές ασκήσεις, αρχεία ήχου και πρόσβαση σε εμπιστευτικά φόρουμ, όπου οι χρήστες μπορούν να συζητούν και να υποστηρίζουν άλλους συμπάσχοντες.
Η ιστοσελίδα προσφέρει, επίσης, βοήθεια στους συντρόφους των χρηστών, οι οποίοι νιώθουν συχνά «πληγωμένοι» από τη συμπεριφορά που εισπράττουν.

Το πρόγραμμα, διάρκειας έξι εβδομάδων, είναι μη κερδοσκοπικό. Τα μαθήματα βασίζονται σε μια θεραπεία πέντε σταδίων. Στοιχίζει 100 ευρώ και η συμμετοχή είναι ανώνυμη. Εάν η θεραπεία δε φέρει αποτελέσματα, η χρέωση είναι μηδενική.

Ο Κρις Φόρεστερ είναι ένας από τους ειδικούς του προγράμματος και κατηγορεί το διαδίκτυο για την ταχεία εξάπλωση της πορνογραφίας.

«Ως εκπαιδευμένοι ψυχαναλυτές, έχουμε πλήρη επίγνωση του εθισμού στην πορνογραφία, κυρίως λόγω της εύκολης, οικονομικής πρόσβασης στο διαδίκτυο. Ο εθισμός στην πορνογραφία είναι ένα τεράστιο ζήτημα, με αρνητικές επιπτώσεις στη σεξουαλική ζωή των ανθρώπων, στις σχέσεις τους, ακόμη και στην καριέρα τους», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Η υπηρεσία μας είναι η λύση σε αυτό το ναρκοπέδιο. Χάρη στη χρόνια εμπειρία μας, έχουμε δημιουργήσει ένα ευέλικτο πρόγραμμα τελευταίας τεχνολογίας» προσθέτει.

Η πλειονότητα των «θυμάτων», παρά τα στερεότυπα, δεν είναι έφηβοι, αλλά μεσοαστοί εργαζόμενοι σε γραφεία, των οποίων το επάγγελμα απαιτεί καθημερινή επαφή με το διαδίκτυο. Άλλα θύματα είναι οι συνταξιούχοι, οι οποίοι περνούν πολλές ώρες στο σπίτι. Πολλοί πάντως υποστηρίζουν ότι καταφεύγουν στη διαδικτυακή πορνογραφία, προκειμένου να ξεφύγουν από το άγχος και την ένταση της δουλειάς τους.

Η άμεση πρόσβαση και η δυνατότητα ανωνυμίας αποδεικνύονται τοξικός συνδυασμός. Η λέξη-κλειδί «σεξ» έχει αλλωστε διαχρονικά τα υψηλότερα ποσοστά αναζήτησης.

«Από τις πρώτες μέρες λειτουργίας του προγράμματος, έχουμε λάβει χιλιάδες ερωτήσεις από ανθρώπους που θέλουν να καταπολεμήσουν τον εθισμό τους, αλλά δεν ξέρουν πώς. Οι περισσότεροι ντρέπονται για τη συνήθεια αυτή, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν προβλήματα στις σχέσεις τους», αναφέρει ο Φόρεστερ.

«Ο εθισμός στην πορνογραφία είναι ένα ταμπού, το οποίο προσπαθούμε απελπισμένα να ξεπεράσουμε. Εάν δεν το αντιμετωπίσουμε κατά μέτωπο, μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων, για πολλά χρόνια ακόμα.»

dete.gr
Γραμμή υποστήριξης για εθισμένους στο ίντερνετ πορνό Γραμμή υποστήριξης για εθισμένους στο ίντερνετ πορνό Reviewed by stoklari on 10.7.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή

Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.