Όλη η αλήθεια για τον Φραπέ!!


Τα καφεόδεντρα βγάζουν τον καρπό τους έτοιμο προς κατεργασία.
Οι εταιρείες μεταφέρουν τους καρπούς στα εργοστάσια, καθαρίζουν τα χρήσιμα μέρη και τα συνθλίβουν.
Αυτός είναι ο γνήσιος καφές..

Από κει και πέρα παίρνει η κάθε εταιρεία αρώματα και τα προσθέτει στο πρώτο μείγμα έτσι ώστε τα χαρμάνια να έχουν το δικό τους ξεχωριστό άρωμα ανά εταιρεία
(Λουμίδης, Μπράβο κλπ).
Αυτά για τον γνωστό Ελληνικό καφέ.


Καθώς καθαρίζονται οι καρποί και τα χρήσιμα μέρη πάνε για άλεση, τα άχρηστα δεν πετιούνται αλλά ψήνονται!!
Οι γνώστες του αντικειμένου, τα αποκαλούν κατακάθια του καφεόδεντρου που παλαιότερα τα πετούσαν.

Αργότερα άρχισαν να τα διοχετεύουν ως ρόφημα καφέ σε τριτοκοσμικές χώρες και έπειτα ο μεγαλύτερος αγροτικός συνεταιρισμός που εδρεύει στην Ολλανδία και ονομάζεται NESTLE πρόσθεσε το χημικό που αποδίδει αφρό.

Έτσι η Ελλάδα σήμερα είναι η πρώτη χώρα σε κατανάλωση των «σκουπιδιών» του καφεόδεντρου με την προσθήκη του χημικού για τον αφρό!

Έχοντας αφήσει κατά πολύ πίσω τις τριτοκοσμικές χώρες σε κατανάλωση φραπέ!
Το δε τμήμα της Αφρικής αλλά και της Βραζιλίας που παράγουν τον καφέ, δεν καταναλώνουν καθόλου φραπέ!!

Πηγή: himaira.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. ρε στην τατιανα πρεπει να ειχε δειξει ενα επεισοδιο που κατι παιδια βουτουσαν τα χερια τους μεσα στην μπογια οταν ηταν βρομικα,οταν τα ειχαν πληνει με κρεμοσαπουνο και οταν τα ειχαν πληνει με αντισηπτικο και φαινονταν ολα τα μικροβια πανω στη μπογια πριν και μετα.Μηπως θυμαται κανεις σε ποιο επεισοδιο ηταν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Navigation

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.