Latest Tweets

About Me

Πoιό είναι το μεγαλύτερο ακατοίκητο νησί του Αιγαίου


Καλοκαίρι για την Ελλάδα και τους Έλληνες σημαίνει διακοπές, με την πλειοψηφία του κοινού να επιλέγει τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου.
Στο αιγαίο, από την Θάσο μέχρι την Γαύδο, και από την… Αίγινα μέχρι το Καστελόριζο, υπάρχουν περίπου 95 νησιά τα οποία είναι έτοιμα για φιλοξενία. Να σημειωθεί ότι υπάρχουν και υπερδιπλάσιες βραχονησίδες, διάσπαρτες σε κάθε γωνιά του Αιγαίου.

Έχετε όμως αναρωτηθεί ποτέ, πιο είναι το μεγαλύτερο νησί του πελάγους, το οποίο δεν έχει κατοίκους και τουριστικές υποδομές;
Αυτό είναι το νησί Πολύαιγος. Το συγκεκριμένο νησί, έχει έκταση 17, τ.χλμ. και βρίσκεται δίπλα από τα νησιά της Μήλου και τις Κιμώλου.
Σε σχέση μεγέθους είναι κατά μερικά τετραγωνικά χιλιόμετρα, πιο μεγάλη από την Δονούσα η οποία έχει περίπου 165 μόνιμους κατοίκους.
Κάποτε στην Πολύγαιο υπήρχε ανθρώπινη δραστηριότητα. Το 1951, είχε 14 κατοίκους ενώ ακόμη παλαιότερα αναφέρεται ότι κατοικούσαν εκεί 170 άτομα.

Η χώρα μας έχει περιλάβει την Πολύαιγο στο πρόγραμμα Natura 2000 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θεωρώντας την σημαντικό βιότοπο ανενόχλητο από την ανθρώπινη παρουσία.
Στο νησί γεννά τα μικρά της η μεσογειακή φώκια Monachus monachus.



newsbomb.gr
Πoιό είναι το μεγαλύτερο ακατοίκητο νησί του Αιγαίου Πoιό είναι το μεγαλύτερο ακατοίκητο νησί του Αιγαίου Reviewed by stoklari on 13.7.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.