Latest Tweets

About Me

Νέος SMS Trojan απειλεί τους χρήστες Android




Υπέρογκες χρώσεις μέσω sms σε ύποπτες υπηρεσίες

Το τελευταίο κρούσμα των απειλών που ελλοχεύουν για τα κινητά μας είναι ένας SMS trojan ο οποίος όχι μόνο στέλνει ακριβά SMS σε ύποτες υπηρεσίες, αλλά ταυτόχρονα εμποδίζει τις εταιρείες κινητής να ενημερώσουν τους πελάτες τους για τις νέες χρεώσεις.


Ο HippoSMS, όπως είναι γνωστός, έκανε την πρώτη εμφάνισή του σε ανεπίσημες αγορές εφαρμογών για Android στην Κίνα. Ερευνητές στο πολιτειακό πανεπιστήμιο της Βορείου Καρολίνας ανέλυσαν τον HippoSMS, ο οποίος μεταδίδεται με παρασιτική μορφή: ουσιαστικά βρίσκεται κρυμμένος σε μια εκ πρώτης όψεως κανονική εφαρμογή, η εγκατάσταση της οποίας οδηγεί στη μόλυνση από το Trojan.

Το πρώτο πράγμα που κάνει ο HippoSMS είναι να ενεργοποιήσει μια υπηρεσία που στέλνει μηνύματα SMS σε έναν προκαθορισμένο αριθμό μιας premium υπηρεσίας (1066******). Ταυτόχρονα εγκαθιστά ένα ContentObserver προκειμένου να ελέγχει τα εισερχόμενα SMS και τον ρυθμίζει ώστε να μπλοκάρει αριθμούς που ξεκινούν με τον αριθμό 10 - στην Κίνα οι εταιρείες κινητής χρησιμοποιούν τέτοιους αριθμούς (10086/10010 κλπ) για να στέλνουν μηνύματα που ενημερώνουν τους συνδρομητές για το υπόλοιπο του λογαριασμού τους.

Προς το παρόν ο HippoSMS προσβάλει μόνο χρήστες στην Κίνα, αλλά αντίστοιχα malware με premium SMS έχουν εμφανιστεί σε πολλές Ευρωπαϊκές και Ασιατικές χώρες.


newsbeast.gr
Νέος SMS Trojan απειλεί τους χρήστες Android Νέος SMS Trojan απειλεί τους χρήστες Android Reviewed by stoklari on 14.7.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.