Latest Tweets

About Me

Περισσότεροι από 47.000 Ιάπωνες είναι άνω των 100 ετών



Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, Εργασίας και Πρόνοιας της Ιαπωνίας, 47.756 Ιάπωνες έχουν ηλικία 100 ετών και άνω. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι γυναίκες.
Αποτελεί αύξηση κατά 3.307 άτομα από πέρσι – ο αριθμός των αιωνόβιων έχει τετραπλασιαστεί μέσα στα 12 χρόνια. Το 87,1% είναι γυναίκες.
Η γηραιότερη είναι η 114χρονη Τσιγιόνο Χασεγκάβα, που γενννήθηκε στις 20 Νοεμβρίου του
1896. Ο γηραιότερος άντρας είναι ο Τζιρουέμον Κιμούρα, επίσης 114 ετών, ο οποίος γεννήθηκε στις 19 Απρίλη, 1897.
Η Ιαπωνία έχει πληθυσμό 128 εκατομμύρια και αποτελεί μια από τις πιο ραγδαία γηράσκουσες κοινωνίες στον κόσμο. Έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά γεννήσεων και ένα από τα μεγαλύτερα προσδόκιμα ζωής, με αποτέλεσμα να μειώνεται η φορολογική βάση όσο αυξάνονται τα κόστη συνταξιοδοτικών προγραμμάτων και συστημάτων ιατρικής περίθαλψης.
Τους τελευταίους 12 μήνες, 24.952 πολίτες της Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου μπήκαν στη λέσχη των αιωνόβιων. Κάθε ένας από αυτούς θα λάβει μια συγχαρητήρια επιστολή από τον πρωθυπουργό και μια ασημένια κούπα.
Η αξιοπιστία αυτών των στατιστικών αμφισβητήθηκε πέρσι αφού κατέστη σαφές ότι ορισμένα ονόματα στη λίστα ήταν νεκροί ή αγνοούμενοι. Η φετινή λίστα ίσως περιλαμβάνει κάποιους αγνοούμενους από το τσουνάμι της Φουκουσίμα. Ωστόσο το υπουργείο επιβεβαίωσε πως όλοι οι νέοι αιωνόβιοι στη λίστα είναι ζωντανοί.
Η έκθεση κυκλοφόρησε ενόψει της Ημέρας Σεβασμού προς τους Ηλικιωμένους, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στην Ιαπωνία στις 19 Σεπτεμβρίου.


Δείτε επίσης:




πηγη
Περισσότεροι από 47.000 Ιάπωνες είναι άνω των 100 ετών Περισσότεροι από 47.000 Ιάπωνες είναι άνω των 100 ετών Reviewed by stoklari on 23.9.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.