Latest Tweets

About Me

Τι σημαίνει η κατάληξη .tv στα sites



Υπάρχουν διάφορα domain names στο ίντερνετ, όπως για παράδειγμα τα, .gr, .eu, .uk, .us, .org, .net, .com. Εκτός από τα τρία τελευταία, τα υπόλοιπα παραπέμπουν σε καταλήξεις internet domain name της κάθε χώρας. Για την Ελλάδα είναι το .gr (Greece), για την Μεγάλη Βρετανία το .uk (United Kingdom) και για την Κύπρο το .cy (Cyprus).
Σήμερα άλλωστε, ξεκινάει για πρώτη φορά στην ιστορία του διαδικτύου η...
 πώληση των .xxx domains που θα παραπέμπουν αποκλειστικά σε site με … ροζ περιεχόμενο.
Τι είναι όμως το domain με την κατάληξη .tv;
Πολλοί πιστεύουν ότι αυτή η κατάληξη σχετίζεται με ιστοσελίδες που έχουν σχέση με την τηλεόραση. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει έτσι όπως κάποιος το έχει στο μυαλό του...
Το .tv ανήκει σε ένα κράτος, (όπως το .gr που προαναφέραμε) και αυτό δεν είναι άλλο από το εξωτικό… Τουβαλού (Tuvalu).
Το Τουβαλού είναι ένα από τα πιο απομακρυσμένα και πλέον απομονωμένα κράτη του κόσμου, βρίσκεται στο κέντρο σχεδόν του Ειρηνικού Ωκεανού και η πιο κοντινή στεριά βρίσκεται 1050 χλμ βόρεια που είναι τα Νησιά Φίτζι.
Έχει έκταση 26 μόλις τετραγωνικά χιλιόμετρα (λίγο πιο μεγάλο από τα… Αντικύθηρα) και όπως είναι φυσικό, δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου πηγές εσόδων για το κράτος. Η κυβέρνηση της μικρής χώρας σκέφτηκε κάτι πρωτότυπο για τα ιντερνετικά δεδομένα, με σκοπό φυσικά, να βάλει λεφτά στα ταμεία του κράτους.
Το 2000 το Τουβαλού παραχώρησε για 12 χρόνια (μέχρι το 2012) σε εταιρεία που ασχολείται με τις διευθύνσεις του Διαδικτύου το δικαίωμα να χρησιμοποιεί αποκλειστικά το domain name .tv της χώρας. Μέσα από αυτή τη συμφωνία, μπήκαν στα ταμεία του Τουβαλού 50 εκατ. δολάρια.
Έξυπνη η κίνηση της κυβέρνησης καθώς όπως σωστά υπέθεσαν, η κατάληξη .tv θα ήταν ( και είναι όπως φάνηκε) ελκυστική ειδικά σε επιχειρήσεις που σχετίζονταν με το χώρο της τηλεόρασης, (κάπου εδώ λοιπόν κολλάει ο συσχετισμός και οι υποθέσεις με την τηλεόραση…), ειδικά τώρα που με την εξάπλωση του διαδικτύου, λιγοστεύουν τα donaim με κατάληξη .com.
Μετά το τέλος της συμφωνίας, σε περίπου 6 μήνες, είναι σχεδόν σίγουρο πως το Τουβαλού θα πουλήσει ακριβά το… domain του καθώς το 2000 που παραχώρησε τα δικαιώματα, το internet δεν είχε καμιά σχέση, με αυτό που είναι σήμερα.
To... Τουβαλού...




Δείτε επίσης:




newsbomb.gr
Τι σημαίνει η κατάληξη .tv στα sites Τι σημαίνει η κατάληξη .tv στα sites Reviewed by stoklari on 8.9.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.