Latest Tweets

About Me

Παζάρι του Εμίρη του Κατάρ για... 5 κιλά γαύρο!



Λάτρης του καλού... ψητού φαγητού αποδεικνύεται ο Εμίρης του Κατάρ ο οποίος ολοκληρώνει σήμερα τις μίνι διακοπές του στο Ιόνιο. Χθες, στο Μεγανήσι, έκανε... παζάρι με πλανόδιο ψαρά για το κόστος αγοράς πέντε κιλών φρέσκου γαύρου!
Ο Εμίρης Αλ Θάνι βρίσκεται σήμερα με το πλωτό παλάτι στο οποίο επιβαίνει στις ακτές
της  Κεφαλονιάς, όπου κατέφτασε αργά χτες τη νύχτα ,ενώ σήμερα ο πανίσχυρος ηγέτης αναμένεται με δικό του αεροπλάνο να ταξιδέψει στην Ρώμη από το αεροδρόμιο του Αργοστολίου.
Η διήμερη κρουαζιέρα του αρχηγού του εμιράτου μαζί με τον πρωθυπουργό και υπουργό εξωτερικών του άρχισε χθες τα ξημερώματα από την Κέρκυρα. Η θαλαμηγός χθες το μεσημέρι αγκυροβόλησε  ανοικτά στην νότια Κέρκυρα και το απόγευμα κατέπλευσε στην Λάκκα των Παξών όπου ο εμίρης και η συνοδεία του βγήκαν στο παραλιακό χωριό για φαγητό. Αργά το βράδυ αναχώρησαν για την Κεφαλονιά.

Ψητά αρνιά και... παζάρια για το γαύρο!

Στον εμίρη Αλ Θάνι, αρέσει  της ελληνικής κουζίνα. Το αγαπημένο του φαγητό είναι το αρνί στην σούβλα, μάλιστα όταν το έχει σερβιρισμένο στο τραπέζι του, δεν χρησιμοποιεί μαχαιροπήρουνα αλλά το απολαμβάνει τρώγοντας με τα χέρια.
Πριν από λίγες ημέρες ο αρχηγός του Κατάρ εμίρης Χαμάντ Μπιν Καλίφα Αλ Θανί  έκανε  σημαντική παρέμβαση στα ελληνικά τραπεζικά δεδομένα ενώ εκτιμάται ότι  η διήμερη εμφάνιση του στο Ιόνιο πιθανόν να σχετίζεται με επενδυτικά σχέδια του Εμίρη για την περιοχή.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη τιμήσει στις τρεις φορές που επισκέφθηκε την Κέρκυρα τουλάχιστον δύο παραδοσιακές ψησταριές, του Γιαννίτση και το Αγνάντι, ενώ αυτόπτες μάρτυρες στο Μεγανήσι έκαναν λόγο για έναν άνθρωπο που του αρέσει η επαφή και η συνομιλία με τους ντόπιους αλλά και καθημερινές πρακτικές που –θεωρητικά θα έπρεπε να- είναι μακριά από την κουλτούρα του λόγω των οικονομικών του δυνατοτήτων: έκανε σκληρό παζάρι με πλανόδιο ψαρά προκειμένου να αγοράσει από αυτόν, πέντε κιλά φρέσκου γαύρου. Ζήτησε «σκόντο» στην τιμή και παζάρευε με τον πωλητή, ο οποίος, σύμφωνα με τους μάρτυρες, δέχθηκε να ρίξει κατά τι την τιμή του ικανοποιώντας το βαθύπλουτο εμίρη!


Δείτε επίσης:





πηγη
Παζάρι του Εμίρη του Κατάρ για... 5 κιλά γαύρο! Παζάρι του Εμίρη του Κατάρ για... 5 κιλά γαύρο! Reviewed by stoklari on 7.9.11 Rating: 5

1 σχόλιο:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.