Latest Tweets

About Me

Απελευθερώνουν έξι χιλιάδες κρατούμενους


Στη χορήγηση αμνηστίας και την απελευθέρωση 6.300 κρατουμένων θα προχωρήσει η Μιανμάρ, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας χωρίς να διευκρινίσει εάν ανάμεσά τους περιλαμβάνονται και πολιτικοί κρατούμενοι.
Η Εθνική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η οποία συστήθηκε τον περασμένο μήνα από
την κυβέρνηση, είχε ταχθεί υπέρ της απελευθέρωσης «κρατουμένων συνειδήσεως» σε απάντηση των εκκλήσεων της διεθνούς κοινότητας.
Ήδη χθες, κυβερνητικοί αξιωματούχοι είχαν προϊδεάσει με δηλώσεις τους για επικείμενη χορήγηση αμνηστίας στην οποία θα περιλαμβάνονται και πολιτικοί κρατούμενοι.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η δημοκρατική αντιπολίτευση της Βιρμανίας ζητούν την απελευθέρωση 2.000 πολιτικών κρατουμένων- ακτιβιστών, δικηγόρων, καλλιτεχνών, δημοσιογράφων- ως ένδειξη της αξιοπιστίας των πολιτικών μεταρρυθμίσεων που εφαρμόζονται στη χώρα.
Η αμνηστία θεωρείται επίσης όρος sine qua non για την εξέταση της άρσης των οικονομικών και πολιτικών κυρώσεων που έχουν επιβληθεί από τη δεκαετία του '90.
Σε ανοικτή της επιστολή στην αγγλόφωνη εφημερίδα New Light of Myanmar, η οποία αποτελεί όργανο του καθεστώτος, η Εθνική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υπενθυμίζει ότι «ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών και ορισμένες χώρες ζητούν την απελευθέρωση προσώπων που εκείνοι περιγράφουν ως "κρατουμένους συνειδήσεως"».

Δείτε επίσης:



πηγη
Απελευθερώνουν έξι χιλιάδες κρατούμενους Απελευθερώνουν έξι χιλιάδες κρατούμενους Reviewed by stoklari on 11.10.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.