Latest Tweets

About Me

Η φωτογραφία που έχει διχάσει τους χρήστες του Facebook!


Facebook: Δεν είναι το μικρότερο μωρό ελεφαντάκι του κόσμου!

Η παρακάτω φωτογραφία που κάνει τα τελευταία 24ωρα τον γύρο του διαδικτύου μέσω Facebook, έχει προκαλέσει έντονη αντιπαράθεση μεταξύ πολλών χρηστών. Η Ααποστολή της γίνεται για να "διαλογιστούμε για να βοηθήσουμε το ελεφαντάκι να επιβιώσει"! Το υπερβολικά μικρό μέγεθος του ζωντανού μας προβλημάτισε και είπαμε να το... ψάξουμε λίγο παραπάνω! Ιδού λοιπόν!

"Προσευχηθείτε για το μικρότερο ελεφαντάκι στον κόσμο"!
Σύμφωνα με δεκάδες γκρουπ της σελίδας κοινωνικής δικτύωσης στην φωτογραφία απεικονίζεται "ο μικρότερος ελέφαντας του κόσμου, που δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή"! Το post που συνοδεύει την εικόνα ζητάει από τους χρήστες να διαδώσουν την είδηση και τους καλεί "να προσευχηθούν και να στείλουν καλή ενέργεια μέσω διαλογισμού για να καταφέρει ο ελέφαντας να ζήσει".
Ο αντίλογος κάνει λόγο για φάρσα του Facebook!
Στην άλλη πλευρά της αντιπαράθεσης, είναι εκείνοι που κάνουν λόγο για μία ακόμη φάρσα μέσω Facebook και επαναλαμβάνουν πως "δεν είναι αλήθεια Ο,ΤΙ μας γράφουν, κινδυνεύουμε να αποβλακωθούμε με τα δεκάδες ανόητα post που διαδίδουμε ο ένας στον άλλον υιοθετώντας τα ως πραγματικά"!
Για να ισχυροποιήσουν μάλιστα την άποψή τους, επικαλούνται την δήλωση του δρος Dean Traherne MD, τον οποίο αναφέρουν ως "ειδικό στη μαιευτική ελέφαντα από το South African Elephant Reproduction and Copulation Center":

" Ο μέσος άνθρωπος δεν ξέρει τίποτα για την ανάπτυξη των ελεφάντων. Το ελεφαντάκι που απεικονίζεται στην φωτογραφία του Facebook είναι ξεκάθαρα ένα νεκρό ένβρυο που αποβλήθηκε από την μητέρα του τουλάχιστον 12 μήνες πρόωρα. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κατάφερνε να επιβιώσει. Φανταστείτε πως είναι σαν ένα ανθρώπινο μωρό που γεννήθηκε στους 2 με 3 μήνες της κύησης. Πρέπει να καταλάβουν οι άνθρωποι, πως ένας ελέφαντας κυοφορεί το μωρό του για 22 μήνες και όταν γεννηθεί, το ελεφαντάκι ζυγίζει κατά μέσο όρο περίπου 225 κιλά"!
Το pyles.tv, αναζητώντας περισσότερα στοιχέια για τον συγκεκριμένο "ειδικό", διαπίστωσε πως πριν από λίγους μήνες, η ίδια ακριβώς διαδικτυακή πηγή τον είχε παρουσιάσει ως " δρ Dean Traherne MD, Πανεπιστήμιο Βόρειας Ντακότα, Τμήμα Ιατρικής, "Τρανσέξουαλ" Χειρουργική! Πέρα από αυτό όμως, τα όσα του αποδίδονται είναι εντελώς ακριβή!
Τι πραγματικά απεικονίζεται στην επίμαχη φωτογραφία
Η πραγματικότητα είναι πως όντως η εγκυμοσύνη του θηλυκού κρατάει 20 με 23 μήνες και σύμφωνα με τη διεθνή βιβλιογραφία τα μωρά ελεφαντάκια έχουν ύψος 90 εκ. και βάρος 90 κιλών. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί ο λεγόμενος πυγμαίος ελέφαντας της Βόρνεο που το ύψος του δεν ξεπερνάει τα 2,5 μέτρα ως ενήλικας και γεννιέται αρκετά μικρότερος από τον κανονικό, αλλά αποτελεί ουσιαστικά είδος προς εξαφάνιση με λίγα μόνο ζώα του είδους του να ζουν σήμερα στην Βόρνεο, ένα νησί που σήμερα μοιράζεται ανάμεσα στην Ινδονησία, τη Μαλαισία.
Το pyles.tv, έχει στη διάθεσή του όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν πως το εικονιζόμενο ελεφαντάκι αποτελεί μία ακόμη φάρσα του Facebook, αφού η φωτογραφία προέρχεται από το προσωπικό άλμπουμ οικογένειας που στις 25 Νοεμβρίου 2007 (!) επισκέφτηκε ζωολογιό κήπο στο Dubai. Η μητέρα του άτυχου εμβρύου, πέθανε και εκείνο γεννήθηκε νεκρό. Η οικογένεια όταν επέστρεψε από τις διακοπές της ανέβασε τις εικόνες στο διαδίκτυο. Από εκεί κάποιος πήρε την συγκεκριμένη και αποφάσισε να καλέσει τους χρήστες του Facebook να... προσευχηθούν!
Ο μοναδικός λόγος που δημοσιεύουμε την φωτο είναι πως έτσι κι αλλιώς κυκλοφορεί μεταξύ των χρηστών του FB που πολλοί μάλιστα την χαρακτηρίζουν ως "ό,τι πιο τρυφερό τους έχει σταλεί ποτέ" αφού μένουν με την λάθος εντύπωση πως είναι "το μικρότερο μωρό ελεφαντάκι του κόσμου"!


Δείτε επίσης:
Η φωτογραφία που έχει διχάσει τους χρήστες του Facebook! Η φωτογραφία που έχει διχάσει τους χρήστες του Facebook! Reviewed by stoklari on 1.11.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.