Latest Tweets

About Me

Πρωτοφανής επίθεση χάκερς σε τράπεζα


Μπροστά σε μια ηλεκτρονική απάτη πρωτοφανής για τα ελληνικά αστυνομικά δεδομένα ήρθαν αντιμέτωποι οι διώκτες του ηλεκτρονικού εγκλήματος.
Έλληνες χάκερς επιτέθηκαν σε διεθνές τραπεζικό ίδρυμα καταφέρνοντας να αποσπάσουν με απάτη υπέρογκα ποσά!

Οι δυο νεαροί, ηλικίας 21 ετών, συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη έπειτα από καταγραφή των διαδικτυακών κινήσεών τους από τους ένστολους του ίντερνετ. Η δίωξη κατάφερε να εντοπίσει τα ίχνη των νεαρών οι οποίοι μέσω εικονικών συναλλαγών ύψους 1.650.000 ευρώ είχαν πετύχει να αποκομίσουν μέσα σε μια εβδομάδα πάνω από 300.000 ευρώ!
Από την ψηφιακή έρευνα, διαπιστώθηκε ότι, οι νεαροί χρησιμοποιώντας πρωτότυπη μέθοδο ηλεκτρονικής διείσδυσης είχαν καταφέρει να επηρεάζουν τη διαδικασία επεξεργασίας των συναλλαγματικών δεδομένων ισοτιμίας, μεταξύ του ευρώ και της λίρας Ηνωμένου Βασιλείου.
Συγκεκριμένα, χρησιμοποιώντας σύστημα παρέμβασης στο λογισμικό πρόγραμμα συναλλαγματικής ισοτιμίας και πληκτρολογώντας τις αντίστοιχες εντολές μετατροπής νομισμάτων ευρώ σε λίρες Ηνωμένου Βασιλείου είχαν πετύχει να μετατρέπουν ευρώ σε λίρες με την ίδια ισοτιμία.
Με τη μέθοδο αυτή κατάφερναν να επωφελούνται τη διαφορά της πραγματικής ισοτιμίας, και σε διάστημα μιας βδομάδας που έκαναν συνεχείς εικονικές συναλλαγματικές πράξεις πέτυχαν να ωφεληθούν το χρηματικό ποσό των 309.102,38 ευρώ, το οποίο είχαν μεταφέρει σε κοινούς ή ατομικούς λογαριασμούς τους.
 Στην κατοχή των συλληφθέντων, αλλά και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις κατοικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Δύο φάκελοι, που περιείχαν έγγραφα τραπεζών με αναλύσεις λογαριασμών και βεβαιώσεις εκτέλεσης εντολών για χρηματιστηριακές ή έξωχρηματιστηριακές συναλλαγές.
  • Δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές.
  • Δύο πιστωτικές κάρτες της τράπεζας.
  • Το χρηματικό ποσό των 11.300 ευρώ, 19.915 δολάρια ΗΠΑ, 10.130 ελβετικά Φράγκα, 1.080 δολάρια Καναδά, 100 δολάρια Αυστραλίας.
Όπως προέκυψε οι δράστες  έχουν επενδύσει μεγάλα χρηματικά ποσά σε μετοχές και αμοιβαία κεφάλαια, διαφόρων τραπεζών, χωρίς να αιτιολογούν την προέλευση των χρημάτων. Για το λόγο αυτό ενημερώθηκε η Επιτροπή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.
Για την υπόθεση αυτή αναζητείται και ένας 21χρονος Βρετανός.

 

Δείτε επίσης:





πηγη
Πρωτοφανής επίθεση χάκερς σε τράπεζα Πρωτοφανής επίθεση χάκερς σε τράπεζα Reviewed by stoklari on 19.12.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.