Latest Tweets

About Me

Συσκευή αορατότητας, ετοιμάζουν οι Κινέζοι

Την συρρίκνωση αντικειμένων κάνοντας τα να μοιάζουν πολύ μικρότερα, ανακοίνωσαν ότι πέτυχαν Kινέζοι ερευνητές. Όπως αναφέρει η σχετική μελέτη τους, στο "Applied Physics Letters", ο επόμενος στόχος τους είναι η "εξαφάνιση" των αντικειμένων.
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Νακίνγκ, εξηγούν ότι η συρρίκνωση, έγινε εφικτή χάρη στον έλεγχο του τρόπου που το φως "καμπυλώνει" γύρω από ένα αντικείμενο. Ο έλεγχος αυτός γίνεται μέσω μίας συσκευής
βασισμένης στην χρήση "μετα-υλικών", που δημιουργούν οφθαλμαπάτη.
Οπως αναφέρεται στην μελέτη "δημιουργήσαμε οκτώ ομόκεντρους κύκλους ύψους 12 χιλιοστών ο καθένας, από τους οποίους όταν περνάνε τα κύματα φωτός "κάμπτονται" και και συμπιέζονται για να αποσυμπιεστούν ξανά όταν φτάσουν στον εσωτερικό δακτύλιο. Με αυτόν τον τρόπο, προκαλείται η οπτική ψευδαίσθηση στον παρατηρητή, ότι η εικόνα του αντικειμένου γίνεται μικρότερη".
Και προσθέτουν ότι "το φαινόμενο της ονομαζόμενης οπτικής μετασχηματισμού, μπορεί δυνητικά να εξαφανίσει ένα αντικείμενο κάνοντάς το "αόρατο".
 ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Πηγή: pyles.tv
Συσκευή αορατότητας, ετοιμάζουν οι Κινέζοι Συσκευή αορατότητας, ετοιμάζουν οι Κινέζοι Reviewed by stoklari on 6.6.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.