Latest Tweets

About Me

H σωστή διατροφή σώζει τα μάτια


ImageΣκεφτείτε μια μέρα από τη ζωή σας: από το πρωί που θα πάτε στη δουλειά σας και θα καθήσετε μπροστά από έναν υπολογιστή, μέχρι το βράδυ που θα αράξετε στην τηλεόραση ή θα διαβάσετε ένα βιβλίο. Τα μάτια σας δουλεύουν full time. Τα φροντίζετε όμως έτσι όπως τους αξίζει;


Για να αποφύγετε το γλαύκωμα:
Η κατανάλωση πράσινων λαχανικών, όπως το λάχανο και τα χόρτα, μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο γλαυκώματος σε ποσοστό μεγαλύτερο του 60%. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι τα υψηλά επίπεδα της βιταμίνης Α και άλλα αντιοξειδωτικά συμβάλλουν στην προστασία των  ζωτικών κυττάρων του οπτικού νεύρου.


Για να αποφύγετε τον καταρράκτη:
Ο καταρράκτης εμφανίζεται συνήθως σε άτομα τρίτης ηλικίας και προκαλείται από οξειδωτικές αντιδράσεις.  Έτσι, με μια διατροφή πλούσια σε  αντιοξειδωτικά συστατικά μπορούμε να προλάβουμε την εμφάνισή του.
Στις κυριότερες αντιοξειδωτικές ουσίες περιλαμβάνονται το β-καροτένιο, το οποίο βρίσκεται άφθονο στα καρότα και τα πορτοκαλοκίτρινα φρούτα, η βιταμίνη C των εσπεριδοειδών, η ζεαξανθίνη και η λουτεΐνη, που βρίσκονται σε αφθονία στο καλαμπόκι, τις κίτρινες πιπεριές, το σπανάκι και τον κρόκο του αβγού και η βιταμίνη Ε από το ελαιόλαδο.

Για να αποφύγετε τον εκφυλισμό της ωχράς κηλίδας:
Το πλιγούρι, τα δημητριακά και το ψωμί ολικής αλέσεως είναι τροφές που μειώνουν τον κίνδυνο εκφυλισμού της ωχράς κηλίδας, μιας και οι σύνθετοι υδατάνθρακες αποτρέπουν τις αυξομειώσεις του σακχάρου στο αίμα, που μπορεί να βλάψουν τα ευαίσθητα κύτταρα στο κέντρο του αμφιβληστροειδούς.
 ΥΓΕΙΑ-ΓΥΝΑΙΚΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Προσοχή στα λαχανικά με το βακτήριο E.coli

Φέρτε μου τον ψυχίατρο …

Φαρμακείο Διακοπών: Τι πρέπει να περιέχει;

 

www.mednutrition.gr




H σωστή διατροφή σώζει τα μάτια H σωστή διατροφή σώζει τα μάτια Reviewed by stoklari on 3.6.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.