Latest Tweets

About Me

Οι απογειώσεις και οι προσγειώσεις συμβάλλουν στην επιδείνωση του καιρού


Οι απογειώσεις και οι προσγειώσεις συμβάλλουν  στην επιδείνωση του καιρού



Η ζωή κοντά στα αεροδρόμια δεν προκαλεί μόνο αυξημένη αϋπνία, όπως φαίνεται, αλλά συμβάλλει και στην επιδείνωση του καιρού. Στις περιοχές αυτές παρατηρούνται αυξημένα επίπεδα βροχοπτώσεων και χιονοπτώσεων, επειδή οι συνεχείς απογειώσεις και προσγειώσεις
αεροσκαφών, ιδίως υπό ορισμένες ατμοσφαιρικές συνθήκες, επιφέρουν μεταβολές στα σύννεφα και κατ’ επέκταση στις τοπικές καιρικές συνθήκες, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Άντριου Χέιμσφιλντ του Εθνικού Κέντρου Ατμοσφαιρικών Ερευνών (NCAR) των Η.Π.Α., που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό «Science», σύμφωνα με το «New Scientist», το «Scientific American» και το «Physics World», χρησιμοποίησαν δορυφορικές φωτογραφίες και υπολογιστικά μοντέλα πρόβλεψης του καιρού, για να μελετήσουν την επίπτωση των αεροσκαφών στα νέφη σε ακτίνα 100 χιλιομέτρων γύρω από έξι μεγάλα αεροδρόμια (Λονδίνου, Φρανκφούρτης, Παρισιού, Σιάτλ, Σικάγο και Καναδά).

Οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, ανάλογα με το αεροδρόμιο και τον τύπο των αεροπλάνων, σε ποσοστό 6% κατά μέσο όρο διαμορφώνονται -ιδίως στα αεροδρόμια των ψυχρότερων κλιμάτων- οι κατάλληλες συνθήκες, ώστε να δημιουργηθούν αυξημένες βροχές και χιόνια εξαιτίας της κίνησης των αεροσκαφών.

Υπολόγισαν ότι κατά μέσο όρο μία στις 20 πτήσεις από ή προς ένα αεροδρόμιο μπορεί να προκαλέσει βροχή ή χιόνι, αν η θερμοκρασία στα γειτονικά σύννεφα είναι κάτω από μείον 20 βαθμούς Κελσίου.


madata.gr
Οι απογειώσεις και οι προσγειώσεις συμβάλλουν στην επιδείνωση του καιρού Οι απογειώσεις και οι προσγειώσεις συμβάλλουν στην επιδείνωση του καιρού Reviewed by stoklari on 1.7.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.