Latest Tweets

About Me

Ανορεξία: αναγνωρίστε τα σημάδια

Οι τροφικές διαταραχές συγκαταλέγονται στις ασθένειες της σύγχρονης εποχής των αναπτυγμένων κοινωνιών και αυτά είναι τα σημάδια για να αναγνωρίσετε αν κάποιο φιλικό σας πρόσωπο υποφέρει από κάποια από αυτές.
Η ανορεξία και η βουλιμία είναι από τις
ασθένειες που υποφέρουν άνθρωποι και κυρίως γυναίκες των αναπτυγμένων κοινωνιών και μπορούν να οδηγήσουν ακόμη και στο θάνατο.
Για αυτό πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικές με τα πρόσωπα του φιλικού σας περιβάλλοντος και να αναγνωρίσετε αμέσως τα συμπτώματα όταν εμφανιστούν για να τους βοηθήσετε να ξεπεράσουν αυτές τις τόσο σοβαρές διαταραχές, φυσικά προσφεύγοντας στη βοήθεια κάποιου ειδικού.

Αύξηση της τριχοφυΐας. Οι σοβαρά λιποβαρείς γυναίκες συχνά έχουν παραπάνω τριχοφυΐα απ' το κανονικό. Δηλαδή ενώ τα μαλλιά τους μπορεί να γκριζάρουν ή να πέφτουν από την αδυναμία, από την άλλη μπορεί να φυτρώσει στο δέρμα τους ένα λεπτό στρώμα από χνούδι σε μια προσπάθεια του σώματος να ζεσταθεί.
Επίσης, η έλλειψη βιταμινών και ιχνοστοιχείων οδηγεί σε σπάσιμο των νυχιών και στην εμφανή εξασθένισή τους.
Κιτρινισμένα δόντια. Η ανορεξία είναι εύκολο να εντοπιστεί από την κατάσταση των δοντιών. Οι άνθρωποι που κάνουν συχνά εμετό έχουν κιτρινισμένα δόντια που συχνά σπάνε καθώς τα όξινα υγρά του στομαχιού καταστρέφουν το σμάλτο.
Επίσης οι βουλιμικοί που προκαλούν εμετό στον εαυτό τους χρησιμοποιούν συνήθως πάντα δυο συγκεκριμένα δάχτυλα, τα οποία και δαγκώνουν. Αναζητήστε σημάδια στα δάχτυλά τους και εξετάστε τα μάτια τους, καθώς τα αγγεία σπάνε από την πίεση με αποτέλεσμα τα μάτια παροδικά να κοκκινίζουν.



newsbomb.gr
Ανορεξία: αναγνωρίστε τα σημάδια Ανορεξία: αναγνωρίστε τα σημάδια Reviewed by stoklari on 11.8.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.