Latest Tweets

About Me

Τσεκούρια στην Κένυα αλλάζουν την ιστορία



Τα αρχαιότερα εξελιγμένα εργαλεία ηλικίας 1,76 εκατομμυρίων ετών ανακαλύφθηκαν στην Κένυα, από αρχαιολόγους που πιστεύουν ότι η κατασκευή τους επανατοποθετείται τουλάχιστον 300.000 χρόνια νωρίτερα από ό,τι πιστεύαμε έως τώρα.
Τα μακρύτερα από αυτά τα προϊστορικά λίθινα τσεκούρια που ανακαλύφθηκαν στις όχθες της λίμνης Τουρκάνα έχουν μήκος 20 εκατοστά και έχουν σμιλευτεί και από τις δύο πλευρές,
χαρακτηριστικό πιο εκλεπτυσμένων μεθόδων κατασκευής εργαλείων, οι οποίες αναπτύχθηκαν από τον Χόμο Ερέκτους, τον πρόγονο του σύγχρονου ανθρώπου.
Στην ίδια περιοχή έχουν εντοπιστεί ίχνη εξαφανισμένων ζώων που ζούσαν την ίδια περίοδο, όπως πρωτόγονα είδη ρινόκερων, ιπποπόταμων, αλόγων, αντιλόπων και επικίνδυνων αρπακτικών, όπως μεγάλες γάτες και ύαινες. Προφανώς τα αρχαία αυτά εργαλεία έδιναν τη δυνατότητα στους πρώιμους ανθρώπους να συνθλίβουν, να κόβουν και να επεξεργάζονται τα πτώματα των ζώων.
Εως τώρα, οι αρχαιολόγοι θεωρούσαν ότι τα αρχαιότερα εργαλεία τέτοιου είδους προέρχονταν από την Αιθιοπία, που ήταν ηλικίας 1,4 εκ. χρόνων, ενώ ανάλογα που έχουν εντοπιστεί στην Ινδία είναι περίπου 1 με 1,5 εκατομμυρίων ετών.
Η αρχαιότερη ένδειξη κατασκευής εργαλείων από τους πρώιμους ανθρώπους βρέθηκε στην Τανζανία και τα πιο πρωτόγονα αυτά εργαλεία χρονολογούνται γύρω στα 2,6 εκατομμύρια χρόνια πριν.


Δείτε επίσης:




πηγη
Τσεκούρια στην Κένυα αλλάζουν την ιστορία Τσεκούρια στην Κένυα αλλάζουν την ιστορία Reviewed by stoklari on 5.9.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.