Latest Tweets

About Me

Ετοιμάζουν μαζικές προσφυγές στην δικαιοσύνη για το χαράτσι στα ακίνητα

Σχέδιο κατά του ειδικού τέλους ακινήτων εκπονούν οι δικηγορικοί σύλλογοι Θεσσαλονίκης και Αθήνας, προκειμένου να οργανώσουν μαζικές προσφυγές καταναλωτών στη δικαιοσύνη. Νομικοί κάνουν λόγο για παραβίαση του Συντάγματος και της νομιμότητας και αναζητούν τρόπους. Αντιδράσεις....





προκάλεσε στους έλληνες πολίτες η νέα φορολογική επιβάρυνση που επιβάλλει η κυβέρνηση στα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, ενώ την ίδια στιγμή διακεκριμένοι νομικοί, δικηγορικοί σύλλογοι και καταναλωτικές οργανώσεις οργανώνουν μαζικές προσφυγές στη δικαιοσύνη κατά της εν λόγω απόφασης.

Μάλιστα, οι νομικοί κάνουν λόγο για παραβίαση του συντάγματος και της νομιμότητας και παράλληλα αναζητούν τρόπους ώστε οι καταναλωτές να μην πληρώσουν τον φόρο, χωρίς παράλληλα να κινδυνεύουν να τους κόψει η ΔΕΗ το ρεύμα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο δικηγόρος και πρώην υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Τσοβόλας μιλώντας στη “Μ” διαβεβαιώνει ότι η νομοθετική ρύθμιση που θα αφορά στην επιβολή του φόρου ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ παραβιάζει τόσο το σύνταγμα όσο και τους όρους της σύμβασης ιδιωτικού δικαίου που υπέγραφε η ανώνυμη εταιρεία με τον κάθε καταναλωτή.

“Οι συμβάσεις που υπογράφηκαν καθορίζουν ρητώς τις υποχρεώσεις των συμβαλλόμενων. Δεν προκύπτει λοιπόν καμία άλλη υποχρέωση για τους καταναλωτές πέραν της πληρωμής του κόστους του ρεύματος που κατανάλωσαν. Η ρύθμιση που θα επιβάλλει να πληρώσουν οι καταναλωτές έναν φόρο σε τρίτο φορέα παραβιάζει αφενός τους όρους της σύμβασης και αφετέρου τη συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή της ελευθερίας των συναλλαγών” διευκρινίζει ο κ. Τσοβόλας, προσθέτοντας ότι το κράτος δεν έχει δικαίωμα μονομερώς να ακυρώσει τα συμβόλαια που έχουν υπογραφεί.


Σχέδιο δράσης καταρτίζουν οι δικηγορικοί σύλλογοι Θεσσαλονίκης και Αθήνας, προκειμένου να οργανώσουν μαζικές προσφυγές καταναλωτών στη δικαιοσύνη.

Όπως αναφέρει στην εφημερίδα «Μακεδονία» ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νικόλαος Βαλεργάκης, ο σύλλογος επεξεργάζεται αυτή τη στιγμή σχέδιο αντίδρασης στο μέτρο, που όμως θα έχει πανελλήνια εμβέλεια και δεν θα είναι αποσπασματικό, ώστε να έχει μεγαλύτερη αξία.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών εξετάζει όλες τις νομικές δυνατότητες που υπάρχουν για να προστατευθεί ο καταναλωτής και ετοιμάζει έγγραφα ασφαλιστικών μέτρων για να τα διανείμει στους καταναλωτές.

Δείτε επίσης:

trelokouneli.gr
Ετοιμάζουν μαζικές προσφυγές στην δικαιοσύνη για το χαράτσι στα ακίνητα Ετοιμάζουν μαζικές προσφυγές στην δικαιοσύνη για το χαράτσι στα ακίνητα Reviewed by stoklari on 18.9.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.