Latest Tweets

About Me

Κρυφά «νεκροταφεία» τοξικών στην Αττική



Τέσσερα οικόπεδα με θαμμένα χημικά απόβλητα

Στην αποκάλυψη ενός από τα μεγαλύτερα εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί ποτέ εναντίον του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας οδηγούν τα νέα στοιχεία για τη δράση του κυκλώματος μεταφοράς βιομηχανικών αποβλήτων της βορειοανατολικής Αττικής.


Πρόκειται για δύο οικόπεδα, ένα στο Μαρκόπουλο Καλάμου και ένα στο Συκάμινο, τα οποία είναι ιδιοκτησίας νυν δημοτικού συμβούλου, καθώς και για τις δύο ανενεργές σήμερα χωματερές αστικών απορριμάτων του Ωρωπού και του Καλάμου.

«Ξέρουμε ότι στις χωματερές πήγαιναν φορτηγά που άδειαζαν βαρέλια και σακιά με περίεργο περιεχόμενο», αναφέρει δημοτικός υπάλληλος του Ωρωπού.

Σύμφωνα με τη Real Planet, σοκ προκαλούν οι μαρτυρίες οδηγών φορτηγών του παράνομου κυκλώματος που μετέφεραν και έθαβαν τα επικίνδυνα απόβλητα.

«Όλο το κόστος κυμαινόταν στα 2.500 με 3.000 ευρώ. Μετά το σκάνδαλο του Ασωπού , σταμάτησαν να φέρνουν τα απόβλητα εδώ και τώρα τα πηγαίνουν στη Θεσσαλία», καταγγέλλει οδηγός χωματουργικής επιχείρησης, που του έλεγαν ότι μεταφέρει μπάζα!

Αντί για οικοδομικά απόβλητα, όμως, οι ουσίες που θάβονταν παράνομα σε Κάλαμο και Ωρωπό φέρεται να ήταν εξαιρετικά επικίνδυνες για την υγεία και καταδικαστικές για το περιβάλλον της περιοχής.

Πληροφορίες από το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) αναφέρουν ότι τα απόβλητα που ξεθάφτηκαν από το Συκάμινο προέρχονται από βιομηχανία αλουμινίου, είναι εξαιρετικά υψηλής τοξικότητας και μάλιστα ευθύνονται για τη ρύπανση του Ασωπού σε σημεία όπου δεν υπάρχουν βιομηχανίες!

«Η ρύπανση του Ασωπού οφείλεται στις τοξικές χωματερές που δημιούργησαν οι βιομηχανίες και τα τοπικά κυκλώματα», επισημαίνει ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Τοπικής Αειφόρου Ανάπτυξης και Πολιτισμού, χημικός μηχανικός Θανάσης Παντελόγλου.

«Γνωρίζουμε ποιος τα μετέφερε και τα έθαβε, τώρα μένει να βρούμε και τον παραγωγό των αποβλήτων», δηλώνει η γραμματέας της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος Μαργαρίτα Καραβασίλη.


Δείτε επίσης:
newsbeast.gr
Κρυφά «νεκροταφεία» τοξικών στην Αττική Κρυφά «νεκροταφεία» τοξικών στην Αττική Reviewed by stoklari on 23.10.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.