Latest Tweets

About Me

Η Adobe εγκαταλείπει το Mobile Flash Player




Έρχεται το νέο HTML5

Όπως όλα δείχνουν το Mobile Flash Player φτάνει στο τέλος του. Ωστόσο, μην πανικοβάλεστε, καθώς για τους χρήστες κινητών συσκευών αυτό μπορεί να αποτελεί μια θετική εξέλιξη.


Μετά από 15 χρόνια, η Adobe αφήνει πίσω το Flash, ως πρόγραμμα για την παρουσίαση διαδικτυακών πολυμέσων και προχωρεί στην καθιέρωση του νέου HTML5. Εξάλλου αρκετά smartphones και tablets δεν υποστηρίζουν το Adobe Flash Player.

Το Adobe Flash Player ανήκει στη κατηγορία των προγραμμάτων «middleware», δηλαδή αποτελεί μια επέκταση του διαδικτυακού, ένα είδος διαμεσολαβητή που επιτρέπει την αναπαραγωγή βίντεο και παιχνιδιών. Το HTML5, αντιθέτως, επιτρέπει στους διαχειριστές των site την επικόλληση τέτοιου είδους πολυμέσων απευθείας στη ιστοσελίδα, χωρίς την ανάγκη του Flash Player. Αυτό σημαίνει ότι τα πολυμέσα είναι δυνατόν να αναπαράγονται ακόμη και offline, όταν δηλαδή δεν υπάρχει σύνδεση με το ίντερνετ.

«Το να σκοτώνεις τα παιδιά σου αποτελεί κλασική στρατηγική στο χώρο της τεχνολογίας. Το HTML5 έρχεται για να μείνει. Το να προσπαθεί η Adobe να καθιερώσει το Flash Player σε κάθε κινητή συσκευή είναι πλέον ανώφελο. Είναι μια πολύ έξυπνη κίνηση από μέρους της», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Άλ Χίλγουα, αναλυτής της IDC.


Δείτε επίσης:




πηγη
Η Adobe εγκαταλείπει το Mobile Flash Player Η Adobe εγκαταλείπει το Mobile Flash Player Reviewed by stoklari on 11.11.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.