Latest Tweets

About Me

Τα καλύτερα "βρώμικα" στους δρόμους όλου του κόσμου




Μπορεί το περιτύλιγμα των γκλάμουρ εστιατορίων με τους «σκούφους» και τις περγαμηνές να μοιάζει αρκετά δελεαστικό ωστόσο οι αυθεντικές και νόστιμες δημιουργίες κρύβονται σε γωνιές του κόσμου. Εκεί που η κουλτούρα του street food ζει και βασιλεύει. 


1. Vada pav, Ινδία

  Σε κάθε γωνία στη μητρόπολη του Μουμπάι μπορείς να γευτείς το πεντανόστιμο «βρώμικο» ινδικής εκδοχής. Γνωστό και ως το «μπέργκερ του φτωχού», το vada pav δεν περιέχει κρέας αλλά το λεγόμενο masala vada, ένα vegetarian πανέ κατασκεύασμα από αλεύρι, κανέλα, κάρυ, κρεμμύδι και κόκκινη πιπεριά.
2. Churros, Ρίο ντε Τζανέιρο

  Κάθε Κυριακή οι «καριόκας» της Ιπανέμα δίνουν ραντεβού στη διάσημη πλατεία General Osorio, όπου από το πρωί μέχρι το απόγευμα, στην υπαίθρια αγορά που στήνεται, παρελαύνει παράδεισος γεύσεων. Την παράσταση κλέβει η σουβλιστή γαρίδα και τα τύπου λουκουμαδάκια, churros, με γέμιση καραμέλας.
3. Tάκος, Σαν Μιγκέλ ντε Αγιέντε

  Κάποτε οι φουριόζικοι καουμπόηδες έτρωγαν στο χέρι τα τάκος. Σήμερα στο Σαν Μιγκέλ ντε Αγιέντε που βρίσκεται τέσσερις ώρες από την πρωτεύουσα του Μεξικό, στέκεσαι στην ουρά για το καλύτερο σνακ στη συμβολή των οδών Calle de Mesones και Pepe Llanos.
4. Πράσινη σαλάτα παπάγια, Μπανγκόκ

  Σε ένα πολυσύχναστο δρόμο στη γειτονιά Soi Ari της Μπανγκόκ, στην οδό Phaholyothin Soi 7, βρίσκει κανείς την καλύτερη εκδοχή της επιτομή της ταϊλανδέζικης κουζίνας που δεν είναι άλλη από την πράσινη σαλάτα παπάγια.
5. Bahn mi, Χο Τσι Μινχ, πρώην Σαϊγκόν

  Δεν χρειάζεται ούτε λεπτό για να ξετρελαθείς με το παραδοσιακό banh mi. Τυλιγμένο σε μια εφημερίδα από τον κλασικό πλανόδιο πωλητή της οδού 37 Nguyen, το βιετναμέζικο σνακ διεκδικεί μια θέση στη λίστα των πιο γευστικών σάντουιτς στον κόσμο.
6. Panino con lampredotto, Φλωρεντία

  Είναι γνωστό ότι η επαρχία της Τοσκάνης φημίζεται για τα αρώματα και τις γεύσεις της. Λίγοι όμως είναι εκείνοι οι τολμηροί που δοκιμάζουν το panino con lampredotto, ψωμί με εντόσθια και ενίοτε αγκινάρα δηλαδή, από το υπαίθριο σταντ Civilta della Trippa.
7. Currywurst, Βερολίνο

  Η Γερμανία έχει τόση ποικιλία λουκάνικων όση η Γαλλία στα τυριά και η Ιταλία στα ζυμαρικά. Ωστόσο μια ξεχωριστή θέση στο στομάχι των κατοίκων του Βερολίνου κατέχει το πασίγνωστο, πικάντικο currywurst. Το βρίσκουμε παντού αλλά το προτιμάμε από το Krasselt’s.
8. Κεφάλι προβάτου, Μαρόκο

  Κατά τη διάρκεια της ημέρας, η περίφημη κεντρική πλατεία του Μαρακές Τζέμα-ελ-Φνα γεμίζει από πάγκους λαϊκής αγοράς μέχρι να δύσει ο ήλιος. Τότε αναλαμβάνουν δράση σχεδόν εκατό φορητές κουζίνες με την τσίκνα να διαχέεται στην ατμόσφαιρα και το κεφάλι προβάτου να γίνεται ο καλύτερος μεζές.
9. Sabich, Τελ Αβίβ

  Μπορεί το φαλάφελ να κυριαρχεί σε όλη την ανατολική επικράτεια ωστόσο οι Ισραηλίτες μένουν πιστοί στο παραδοσιακό τους sabich, την πίτα σουβλάκι με γέμιση αυγού και το προτιμούν στη γενέτειρα του, τη συνοικία Ραμάτ Γκαν.
10. Καπνιστό χοιρινό και κοτόπουλο, Τζαμάικα

  Όποιος επισκεφθεί ένα από τα πιο δημοφιλή θέρετρα της Τζαμάικας, το Ότσο Ρίος, επιβάλλεται να δοκιμάσει το καπνιστό χοιρινό και κοτόπουλο που σερβίρεται στους υπαίθριους πάγκους κατά μήκος της κοιλάδας Faith’s Pen. 




Δείτε επίσης:






πηγη
Τα καλύτερα "βρώμικα" στους δρόμους όλου του κόσμου Τα καλύτερα "βρώμικα" στους δρόμους όλου του κόσμου Reviewed by stoklari on 27.12.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.