Latest Tweets

About Me

To top 10 των προορισμών για… μετανάστευση

Ενώ η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη έχει στρέψει, έστω προσωρινά, τα φώτα της δημοσιότητας από τις πιο προβληματικές χώρες της Ευρώπης, τα προβλήματα παραμένουν πιο έντονα από ποτέ. Με αυτό τον τρόπο περιγράφει την επικαιρότητα το περιοδικό Business Insider, σε δημοσίευμά του αφιερωμένο στους…





τόπους διαφυγής προς το εξωτερικό, για εύρεση εργασίας από τους κατοίκους των πιο χρεωμένων χωρών, λόγω κρίσης. Ο μέσος Έλληνας, Ιταλός, Ισπανός, Πορτογάλος ή Ιρλανδός, και οι χώρες όπου επιδιώκει να μεταναστεύσει για να «σωθεί» από την δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας του, είναι το επίκεντρο του δημοσιεύματος του γνωστοί οικονομικού περιοδικού.

Μερικές από τις 10 επιλογές χωρών που βρίσκονται στη λίστα, ίσως ξενίζουν. Πρώτη από όλες είναι παραδόξως η Αλβανία, όπου, όπως σημειώνει το περιοδικό, είναι πολύ κοντά σε Ελλάδα και Ιταλία και αποτελεί μια «εύκολη» επιλογή για την περιοχή.

Η Αγκόλα, αποτελεί μια ακόμη έκπληξη. Η χώρα της Αφρικής όμως αποτελεί ένα πολλά υποσχόμενο κέντρο αναπτυσσόμενης παραγωγής πετρελαίου, ενώ ως πρώην πορτογαλική αποικία, με τα πορτογαλικά να αποτελούν και σήμερα επίσημη γλώσσα, είναι μια επιλογή για πολλούς Πορτογάλους.

Ακολουθούν χώρες όπως η πολύ δημοφιλής ως μεταναστευτικός προορισμός για τους Έλληνες, Αυστραλία, η Κύπρος, ο Καναδάς, ή η Γερμανία, που φαίνεται να αντέχουν οικονομικά στην κρίση. Ακόμη, το περιοδικό αναφέρει ότι το Βέλγιο είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο ως επιλογή για τους Έλληνες, και η Βραζιλία, λόγω γλώσσας και πάλι, για τους Πορτογάλους.

Η σχετική σταθερότητα στα οικονομικά του Ισραήλ, αλλά και η ισχυρή ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια στην Τουρκία, έχει καταστήσει τις δύο χώρες ως πολύ καλές επιλογές, υποστηρίζει το Business Insider.
 
 
 

Δείτε επίσης:
 
 
 

πηγη
To top 10 των προορισμών για… μετανάστευση To top 10 των προορισμών για… μετανάστευση Reviewed by stoklari on 27.12.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.