Latest Tweets

About Me

Νεαρή δασκάλα κατηγορείται για αποπλάνηση ανηλίκων



Δικογραφία για το αδίκημα της αποπλάνησης ανηλίκων σχηματίστηκε, μετά από έρευνα, σε βάρος 22χρονης δασκάλας δημοτικού σχολείου, σε χωριό των Χανίων Κρήτης.
Σύμφωνα με την αστυνομία, η 22χρονη χρησιμοποιούσε την ιδιότητα της για να προσεγγίζει ανηλίκους, ηλικίας 10 έως 15 ετών, μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, προφασιζόμενη ότι θα τους βοηθούσε στα μαθήματά τους.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ενημερώθηκε σχετικά και εξέδωσε σχετική Διάταξη και Βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.
Στο πλαίσιο της έρευνας, κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετέβη στην Κρήτη τις προηγούμενες ημέρες, για την περαιτέρω επιτόπια διερεύνηση της υπόθεσης και την εξέταση εμπλεκομένων προσώπων.
Από ψηφιακή έρευνα και ανάλυση ηλεκτρονικών δεδομένων εντοπίστηκαν, στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης διάλογοι της 22χρονης με 15χρονο ανήλικο, μαθητή Γυμνασίου στην Κρήτη. Οι ηλεκτρονικοί διάλογοι ήταν καταχωρημένοι στον προσωπικό λογαριασμό που διατηρούσε ο ανήλικος.
Ο 15χρονος μαθητής εξετάστηκε από το κλιμάκιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και επιβεβαίωσε τους διαλόγους, καθώς και την αποπλάνησή του από την 22χρονη δασκάλα. Ειδικότερα, προέκυψε ότι η 22χρονη είχε ερωτική επαφή μαζί του, πριν πέντε περίπου μήνες, αφού προηγουμένως τον προσέγγισε, μέσω της συγκεκριμένης ιστοσελίδας, προφασιζόμενη ότι ήθελε να τον βοηθήσει στα μαθήματά του. Για την αποπλάνηση η μητέρα του ανηλίκου ζήτησε την ποινική δίωξη της δασκάλας.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε χθες στην οικία της 22χρονης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, μια εξωτερική κάρτα μνήμης φωτογραφικής μηχανής, δύο εξωτερικές μνήμες, ένα κινητό τηλέφωνο με μία κάρτα SIM και μια συσκευή ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο με μία κάρτα SIM.
Από την έρευνα, που διενήργησε εξειδικευμένος Αξιωματικός της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα κατασχεθέντα πειστήρια και στον προσωπικό λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της 22χρονης, καθώς και στο «προφίλ» της στο facebook, εντοπίστηκαν πλήθος άσεμνων φωτογραφιών της με διάφορα άτομα, για τα οποία δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα η ακριβής ηλικία τους καθώς και διάλογοι ανάλογου περιεχομένου.
Τα κατασχεθέντα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή διερεύνηση, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για την ταυτοποίηση και άλλων περιπτώσεων αποπλάνησης ανηλίκων.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων.


Δείτε επίσης:



πηγη
Αν σου άρεσε κάνε
"like"
Νεαρή δασκάλα κατηγορείται για αποπλάνηση ανηλίκων Νεαρή δασκάλα κατηγορείται για αποπλάνηση ανηλίκων Reviewed by stoklari on 10.1.12 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.