Latest Tweets

About Me

Μειώνεται ο μισθός του πρωθυπουργού…στα 1,7 εκατομμύρια δολάρια! (Στη Σιγκαπούρη)



Μείωση κατά 36% του μισθού τους θα υποστούν ο πρωθυπουργός της Σιγκαπούρης Λι Χσιέν Λούνγκ και οι υπουργοί της κυβέρνησής του, απαντώντας έτσι στις καταγγελίες της αντιπολίτευσης ότι υπεραμείβονται. Ωστόσο, ο Λι θα παραμείνει ο πλέον ακριβοπληρωμένος ηγέτης στον κόσμο.
Στη Σιγκαπούρη, οι υπουργοί και οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν πολύ
υψηλούς μισθούς, καθώς θεωρείται ότι έτσι θα προσελκύονται για αυτές τις θέσεις οι καλύτεροι, όμως ο μισθός των πολιτικών έχει χαρακτηριστεί υπερβολικός από την αντιπολίτευση, η οποία στις εκλογές του Μαΐου κατέλαβε για πρώτη φορά στην ιστορία της έξι έδρες στη Βουλή.
Ο Λι αμείβεται με 2,3 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο, αλλά με βάση τις προτάσεις μιας επιτροπής αναθεώρησης που διορίστηκε τον περασμένο χρόνο, εφεξής θα λαμβάνει 1,7 εκ. δολ.
Η επιτροπή διορίστηκε μετά τις βουλευτικές εκλογές και τις επιδόσεις σε αυτές της αντιπολίτευσης σε σχέση με το Κόμμα Λαϊκής Δράσης του Λι που κυβερνά τη χώρα από την ανεξαρτησία της το 1965.
Παρά τη μείωση του μισθού του ο Λι θα εξακολουθήσει να έχει τρεις φορές υψηλότερη αμοιβή από τον κυβερνήτη του Χονγκ Κονγκ Ντόναλντ Τσανγκ, τον δεύτερο πιο ακριβοπληρωμένο ηγέτη στον κόσμο με απολαβές περίπου 550.000 δολάρια τον χρόνο.
Η αυστραλή πρωθυπουργός Τζούλια Γκίλαρντ θα λαμβάνει 498.000 δολάρια τον χρόνο, σύμφωνα με τις προτάσεις που υιοθέτησε πρόσφατα η κυβέρνηση, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κερδίζει περίπου 400.000 δολάρια.


 

Δείτε επίσης:



πηγη
Αν σου άρεσε κάνε
"like"
Μειώνεται ο μισθός του πρωθυπουργού…στα 1,7 εκατομμύρια δολάρια! (Στη Σιγκαπούρη) Μειώνεται ο μισθός του πρωθυπουργού…στα 1,7 εκατομμύρια δολάρια! (Στη Σιγκαπούρη) Reviewed by stoklari on 4.1.12 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.