Latest Tweets

About Me

Η αυγή της Ανθρωποκαινής Εποχής!

Είμαστε στην εποχή του Υδροχόου; Μμμμ, περίπου!
Είμαστε στην Ανθρωποκαινή Εποχή, σύμφωνα με τους επιστήμονες του Environmental Science & Technology.Και προσθέτουν ότι η αυγή αυτής της Νέας Εποχής (!), μπορεί να περιλαμβάνει την έκτη μεγαλύτερη μαζική εξαφάνιση στην ιστορία της Γης.

Η επιστημονική ομάδα που αποτελείται από τους:
  • Γιαν Ζαλάσιεβιτς και Μαρκ Ουίλιαμς από το τμήμα γεωλογίας του Πανεπιστημίου του Λέστερ,
  • Γουίλ Στέφφεν διευθυντής του Εθνικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου για την Κλιματική Αλλαγή
  • Πωλ Κρούτζεν νομπελίστας ατμοσφαιρικός χημικός του Πανεπιστημίου του Μάιντζ),
παραθέτει αποδείξεις για την κλίμακα της παγκόσμιας αλλαγής, σε ερμηνευτικά σχόλια που δημοσιεύονται στο περιοδικό Environmental Science & Technology.
Οι εν λόγω επιστήμονες αναφέρουν ότι σε δύο μόνο αιώνες, ο άνθρωπος κατάφερε τόσο τεράστιες και άνευ προηγουμένου αλλαγές στον πλανήτη, οι οποίες μπορούν πραγματικά να προκαλέσουν τη δημιουργία ενός νέου γεωλογικού χρονικού διαστήματος και ν’ αλλάξουν τον πλανήτη για χιλιάδες χρόνια.
Ακόμα, διαφωνούν ότι η πρόσφατη ανθρώπινη δραστηριότητα, όπως η αλματώδης αύξηση του πληθυσμού, η εξάπλωση των μεγαλουπόλεων και η αυξημένη χρήση ορυκτών καυσίμων, έχει αλλάξει τον πλανήτη σε τέτοιο επίπεδο που μπαίνουμε στην – όπως την αποκαλούν- Ανθρωποκαινή Εποχή (Εποχή του Νέου Ανθρώπου).
Ο νομπελίστας Κρούτζεν, είχε προτείνει εδώ και μία δεκαετία τον όρο αυτό, προκαλώντας αμφισβήτηση. Παρ’ όλα αυτά, οι όλο και μεγαλύτερες συνέπειες της ανθρώπινης δραστηριότητας (κλιματική αλλαγή, αύξηση στην εξαφάνιση φυτικών και ζωικών ειδών) που εμφανίστηκαν, έδωσαν μεγαλύτερη υποστήριξη στον όρο του Κρούτζεν.
Πρόσφατα, η παγκόσμια γεωλογική κοινότητα, μελετά επίσημα την πιθανότητα να εισάγει τον όρο Ανθρωποκαινή, μαζί με την Ιουράσια, την Κάμβρια και άλλες γνωστές Γεωλογικές περιόδους.
Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι μία τέτοια επίσημη αναγνώριση μάλλον θα δημιουργήσει διαμάχες, αλλά υποστηρίζουν ότι» όπως και να εξελιχθεί το ζήτημα η Ανθρωποκαινή αποτελεί μία νέα φάση στην ιστορία της ανθρωπότητας και της Γης, όπου οι φυσικές δυνάμεις και οι ανθρώπινες αναμίχθηκαν, έτσι ώστε η μοίρα του ενός να ορίζει τη μοίρα του άλλου. Από γεωλογικής άποψης, πρόκειται για ένα αξιοσημείωτο επεισόδιο στη ιστορία του πλανήτη μας.»


















http://www.lifeinbalance.gr/portal/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=957&Itemid=21
Η αυγή της Ανθρωποκαινής Εποχής! Η αυγή της Ανθρωποκαινής Εποχής! Reviewed by stoklari on 17.4.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.