Latest Tweets

About Me

«Πράσινη» κατάρτιση για μικρομεσαίες επιχειρήσεις




Στο πλαίσιο του προγράμματος «goGreen»

Από τα αποτελέσματα μιας έρευνας σχετικά με τα οικολογικά -«πράσινα»- κενά των ευρωπαϊκών μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) προέκυψε ότι το 61% του δείγματος των 1.100 μικρομεσαίων επιχειρήσεων από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και την Τουρκία, παρακολουθούν τακτικά ή έκτακτα μαθήματα κατάρτισης.


Επίσης, οι 8 στους 10 εργαζομένους φαίνεται ότι τους ενδιαφέρει να παρακολουθήσουν ένα Πρόγραμμα Πράσινης Κατάρτισης.

Αυτά αναφέρονται μεταξύ συμπερασμάτων έρευνας που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου από την Ε.Ε. έργου «goGreen», προκειμένου να αναπτυχθούν περαιτέρω μαθήματα «πράσινης» κατάρτισης και να δημιουργηθεί μια online ολοκληρωμένη πλατφόρμα για την πλήρη υποστήριξη των ΜΜΕ στην αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών θεμάτων που επηρεάζουν την επιχείρησή τους.

Οι οικονομικές παράμετροι αποτελούν το μεγαλύτερο εμπόδιο για την εισαγωγή διαδικασιών φιλικών προς το περιβάλλον και για το λόγο αυτό εκτιμάται ότι η μείωση του κόστους (εξοικονόμηση) που σχετίζεται με την κατανάλωση ενέργειας (38%) και η βελτίωση της εταιρικής εικόνας (20%) θα μπορούσε να αποτελέσει κίνητρο για τις ΜΜΕ να υιοθετήσουν περιβαλλοντική συμπεριφορά.

Επίσης σημειώνεται ότι η πράσινη πρακτική που εφαρμόζεται κυρίως από τις ΜΜΕ είναι η αποδοτική χρήση της ενέργειας (41%).










newsbeast.gr
«Πράσινη» κατάρτιση για μικρομεσαίες επιχειρήσεις «Πράσινη» κατάρτιση για μικρομεσαίες επιχειρήσεις Reviewed by stoklari on 19.4.11 Rating: 5

1 σχόλιο:

  1. Σου εύχομαι να είσαι θερμός σαν το κόκκινο των αυγών, γλυκός σαν το τσουρέκι, εκρηκτικός σαν πυροτέχνημα και να έχεις καλύτερη τύχη από το αρνί. ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ. http://fotisbazakas.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.