Latest Tweets

About Me

Γλιτώστε 500 θερμίδες την ημέρα με δέκα εύκολα τρικ



Οι θερμίδες καθημερινά μας… βομβαρδίζουν από παντού και αν δεν ξέρουμε να ελιχθούμε, το σίγουρο είναι όχι μόνο ότι δεν θα χάσουμε τα κιλά που θέλουμε, αλλά θα πάρουμε κι άλλα τόσα. Υπάρχουν, όμως, τρικ που μπορούν να μας βοηθήσουν να… ξεγλιστρήσουμε.


Πολλοί επιλέγουν τις δίαιτες-εξπρές ή αλλιώς δίαιτες πείνας προκειμένου να χάσουν τα ανεπιθύμητα κιλά μέσα στα επόμενα… 5 λεπτά. Όσο πιο γρήγορα χάνετε κιλά χωρίς να τρέφεστε σωστά και ολοκληρωμένα, όμως, τόσο μεγαλύτερη είναι μετά η πιθανότητα να τα ξαναπάρετε, αλλά και να κάνετε κακό στο μεταβολισμό σας.
Αντιθέτως, με μερικές αλλαγές στην καθημερινότητά σας μπορείτε να μειώσετε τις ημερήσιες θερμίδες σας κατά 500, έτσι ώστε να χάνετε μισό κιλό την εβδομάδα, χωρίς να χάνετε ταυτόχρονα την ισορροπία σας. Κι αυτό μπορείτε εύκολα να το πετύχετε με τους παρακάτω τρόπους, χωρίς να νιώθετε στέρηση και πείνα.
Μην τρώτε μπροστά από την τηλεόραση
Παρακολουθώντας το αγαπημένο σας πρόγραμμα καθώς τρώτε, μπορεί να σημαίνει ότι θα καταναλώσετε μέχρι και 280 παραπάνω θερμίδες, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης. Προτιμήστε να τρώτε στο τραπέζι πατώντας το off στο «κουτί» και να ανταλλάξετε τη μία ώρα που περνάτε ξαπλωμένοι στον καναπέ χαζεύοντας τηλεόραση, με περπάτημα. Συνολικά, θα έχετε ρίξει τις θερμίδες της ημέρας κατά 520 περίπου.
Μειώστε τα τόπινγκ στις σαλάτες
Οι σαλάτες μοιάζουν υγιεινές και διαιτητικές σε όλους, αλλά μερικές προσθήκες μπορούν να τις μετατρέψουν σε θερμιδικές βόμβες και να σας φορτώσουν με περισσότερες θερμίδες και από μια καρμπονάρα. Το μπέικον, το αβοκάντο, τα αποξηραμένα φρούτα, τα κομμάτια κίτρινου τυριού και οι σως προσθέτουν μαζί με τη γεύση και πολλές θερμίδες στη σαλάτα, γι’ αυτό καλό είναι να επιλέξετε ένα από όλα τα παραπάνω και στη μισή ποσότητα για να γλιτώσετε θερμίδες ή ακόμα καλύτερα αντί για τα παραπάνω να προσθέσετε πιπεριές, κρεμμύδια ή μανιτάρια.
Χρησιμοποιήστε μικρότερα πιάτα
Φυλάξτε τα μεγάλα, πολυτελή σας πιάτα για τις φορές που θα κάνετε το τραπέζι στους φίλους σας και στην καθημερινότητά σας χρησιμοποιήστε μικρότερα. Με αυτό τον τρόπο θα καταναλώνετε 20-25% λιγότερη ποσότητα φαγητού άρα και θερμίδων, ενώ όπως αναφέρουν οι ειδικοί, δεν θα νιώσετε λιγότερο χορτάτοι, έτσι ώστε να πεινάτε αργότερα.
Κάντε τα κοκτέιλ σας πιο… λιτά
Σίγουρα λόγω καλοκαιριού η κατανάλωση δροσιστικών κοκτέιλ θα… δίνει και θα παίρνει. Μαζί με τη δροσιά, όμως, κρύβουν και θερμιδικές παγίδες, λόγω των χυμών φρούτων με ζάχαρη, του σιροπιού, της ζάχαρης και άλλων συστατικών που περιέχουν και τα μετατρέπουν σε επιδόρπια, που μπορεί να μας φορτώνουν με περισσότερες από 800 θερμίδες. Προτιμήστε ποτά που συνδυάζονται με σόδα, τόνικ ή στυμμένο λεμόνι ή δοκιμάστε λικέρ με πάγο κι αποφύγετε τα πολλά… φρου-φρου.
Μην «καθαρίζετε» το πιάτο σας
Αν φροντίσετε στο τέλος κάθε γεύματος να αφήνετε το 25% του περιεχόμενου του πιάτου, θα καταφέρετε να γλιτώσετε 500 θερμίδες συνολικά την ημέρα, θα μάθετε να τρώτε λιγότερο και θα μπορείτε να φυλάξετε αυτό που απέμεινε για την επόμενη ημέρα. Μ’ ένα σμπάρο… τρία τριγώνια.
Αποφύγετε τα αναψυκτικά
Ένα κουτάκι αναψυκτικού περιέχει από 150 μέχρι 180 θερμίδες κι αν έχετε συνηθίσει να καταναλώνετε 2-3 αναψυκτικά την ημέρα, τότε φτάνετε τις 500 έξτρα θερμίδες χωρίς καν να το καταλαβαίνετε. Προτιμήστε το νερό για να δροσιστείτε – το οποίο σας ενυδατώνει και σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό – και περιοριστείτε στο ένα αναψυκτικό, μερικές φορές την εβδομάδα.
Προσέξτε τους ξηρούς καρπούς
Μπορεί να περιέχουν τα απαραίτητα καλά λιπαρά οξέα, αλλά ταυτόχρονα περιέχουν και αρκετές θερμίδες (μία χούφτα ανάμικτων ξηρών καρπών περιέχει περίπου 180 θερμίδες, άρα οι 3 χούφτες ξεπερνούν τις 500). Αν καταφέρετε να μείνετε στη μία χούφτα, τότε θα λάβετε τα θρεπτικά συστατικά τους με λίγες θερμίδες, ενώ αν νομίζετε ότι δεν μπορείτε να ελέγξετε τον εαυτό σας, προτιμήστε τα φιστίκια Αιγίνης, τα οποία περιέχουν λιγότερες από 50 θερμίδες τα 10.
Κάντε έξυπνα τρικ στα γεύματα
Φάτε 1 φλιτζάνι σούπα με λίγες θερμίδες πριν το κυρίως γεύμα σας ή πιείτε 1 ποτήρι νερό πριν ξεκινήσετε να τρώτε. Αυτή η τακτική θα σας κάνει να τρώτε λιγότερο, μέχρι και 130 θερμίδες, σε κάθε γεύμα. Επιπλέον, μπορείτε μια στο τόσο να ξεκινήσετε την ημέρα σας με δύο βραστά αβγά, τα οποία θα σας δώσουν το αίσθημα κορεσμού και θα καταναλώσετε λιγότερες θερμίδες καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας. Προσέξτε μόνο μην το εφαρμόσετε σε καθημερινή βάση, καθώς ο κρόκος τον αβγών περιέχει 200-250mg χοληστερίνης.
Μετρήστε τα… πατατάκια
Όχι, το να τα τρώτε από το σακουλάκι ή από ένα γεμάτο μπολ δεν είναι καλή ιδέα, καθώς μπαίνετε στον πειρασμό να φάτε άλλο ένα κι άλλο ένα, μέχρι να μείνουν μόνο τα ψίχουλα. Βάλτε σε ένα μικρό μπολάκι ποσότητα ίση με μια μερίδα (12-15 πατατάκια) και μείνετε σε αυτά, αν θέλετε να γλιτώσετε τις κενές θερμίδες τους και φυσικά μην τα βουτήξετε σε λιωμένο τυρί!
Πάρτε τον καφέ σας χωρίς κρέμα
Ή τουλάχιστον μειώστε την ποσότητα. Οι καφέδες με σαντιγί, σιρόπια, κρέμα και σοκολάτα σκόνη μπορεί να φτάνουν και τις 650 θερμίδες. Αν θέλετε οπωσδήποτε να συνοδεύσετε τον καφέ σας με κρέμα, τότε προτιμήστε έναν μικρό εσπρέσο με ελαφριά δόση αφρόγαλα, προκειμένου να μην ξεπεράσετε τις 30 θερμίδες και να έχετε γλιτώσει τις υπόλοιπες… 600! 

Γλιτώστε 500 θερμίδες την ημέρα με δέκα εύκολα τρικ Γλιτώστε 500 θερμίδες την ημέρα με δέκα εύκολα τρικ Reviewed by stoklari on 29.7.11 Rating: 5

1 σχόλιο:

  1. Πολύ καλό. Να και κάτι που δεν ήξερα. Ας το δουν καλά όσες και όσοι είναι σχολαστικοί με την διατροφή τους και προσέχουν το σώμα τους και πόσο μάλλον αυτοί που κυνηγούν το ιδανικό βάρος .είμαι και εγώ μια απ αυτές πάντως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.