Latest Tweets

About Me

«Κίνα της Ευρώπης» η Ελλάδα με μισθούς πείνας





‘Οσοι υποστηρίζουν ότι με την εφαρμογή του αρχικού Μνημονίου το 2011, καθώς και του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, η Ελλάδα σύντομα θα αποτελέσει την «Κίνα της Ευρώπης», τελικά επιβεβαιώνονται. Με βάση το νέο νομικό πλαίσιο, οι μισθοί του ιδιωτικού τομέα από σήμερα μέχρι και τα τέλη του 2012, το αργότερο, θα έχουν διαμορφωθεί από τα 521 ευρώ έως και τα 900 ευρώ για τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.

Το συμπέρασμα αυτό μπορεί να φαίνεται εξωπραγματικό αλλά, δυστυχώς, αποτελεί τη δεδομένη κατάσταση μέσα στην οποία καλούνται οι εργαζόμενοι να επιβιώσουν υπό οικονομικές συνθήκες Μεσοπολέμου.
Με βάση το νομικό πλαίσιο, από εδώ και στο εξής «νέοι, ηλικίας από 18 έως 25 ετών, είναι δυνατόν να συνάπτουν με εργοδότες συμβάσεις εργασίας για την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας διαρκείας μέχρι 24 μήνες και με αποδοχές 20% μικρότερες από τις προβλεπόμενες για νεοπροσλαμβανόμενο, χωρίς προϋπηρεσία της ειδικότητας τους».
Όπως αναφέρει δημοσίευμα του «Τύπου της Κυριακής», ο νέος που μπαίνει σήμερα στην αγορά εργασίας, θα έπρεπε να λάβει 751 ευρώ μεικτά. Όμως, σύμφωνα με το Μεσοπρόθεσμο, ο νέος, εάν είναι έως 25 ετών, θα λάβει 601 ευρώ μεικτά. Καθαρά, ο νεαρός ηλικιακά εργαζόμενος του υποθετικού παραδείγματος θα πάρει μόλις 521 ευρώ το μήνα!
Άσχημα είναι τα πράγματα και για τους μεγαλύτερους σε ηλικία εργαζόμενους, οι αμοιβές των οποίων θα φθάνουν μόλις και μετά βίας στα 961 ευρώ μεικτά για τους άγαμους και 1037 ευρώ μεικτά για τους έγγαμους με 9 έτη προϋπηρεσίας.


greek-radar.gr
«Κίνα της Ευρώπης» η Ελλάδα με μισθούς πείνας «Κίνα της Ευρώπης» η Ελλάδα με μισθούς πείνας Reviewed by stoklari on 10.7.11 Rating: 5

2 σχόλια:

  1. "Κινα της ευρωπης" Ας γελασω! Για δειτε ποσο κοστιζει η ζωη στην κινα και ποσο στην Ελλαδα και μετα πεταξτε τις Βλακειες σας ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είστε παντελώς άσχετοι. Στη Σλοβακία παίρνουν 170 ευρώ μισθό βασικό, στην Τσεχία 260, στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία 220 και στην Λετονία 180. Μη λέτε ότι να ΄ναι. Ναι εντάξει οι μισθοί στην Ελλάδα κατρακυλούν αλλά δεν πρόκειται να φτάσουν και σε τέτοια προαναφερόμενα σημεία ούτε φυσικά η Ελλάδα θα γίνει Κίνα της Ευρώπης. Προηγούνται πολλές άλλες χώρες για τον τίτλο αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.