Latest Tweets

About Me

Θέλετε να τρώτε συνέχεια ψωμί και ζυμαρικά


Θέλετε να τρώτε συνέχεια ψωμί και ζυμαρικά

Η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» δημοσίευσε στις αρχές του μήνα την ιστορία μιας 59χρονης, η οποία το 2004 παρουσίασε ξαφνικά μια ασυνήθιστη λαχτάρα να τρώει συνέχεια μαρούλι.


Όταν η Έλσι Κάμπελ έφτασε στο σημείο να τρώει καθημερινά τέσσερα μαρούλια, ο άντρας της Τζιμ αναζήτησε μια πιθανή εξήγηση στο Ίντερνετ. Όπως ανακάλυψε, τα μαρούλια περιέχουν μια φυσική ουσία που λέγεται σουλφοραφάνη (υπάρχει επίσης σε μπρόκολο και καρότα) και η οποία συχνά υπάρχει σε ανεπαρκή επίπεδα στον οργανισμό των γυναικών με καρκίνο του μαστού.

Ο κ. Κάμπελ υποψιάστηκε πως η γυναίκα του είχε καρκίνο – και λίγο καιρό αργότερα, εξετάσεις έδειξαν πως είχε δίκιο. Έξι χρόνια μετά την εγχείρηση και την θεραπεία που ακολούθησε, οι γιατροί είπαν στην Έλσι πως έχει θεραπευτεί.

Αν και περιστατικά σαν κι αυτό είναι σπάνια, μπορεί να συμβούν - και όχι μόνο με το μαρούλι. Ο κλινικός διαιτολόγος-βιολόγος Χάρης Δημοσθενόπουλος, προϊστάμενος του Διαιτολογικού Τμήματος στο Λαϊκό Νοσοκομείο της Αθήνας, εξηγεί τι μπορεί να υποδηλώνουν οι «λιγούρες» μας όταν είναι επίμονες και έντονες.



Δείτε επίσης:

Θέλετε να τρώτε συνέχεια ψωμί και ζυμαρικά Θέλετε να τρώτε συνέχεια ψωμί και ζυμαρικά Reviewed by stoklari on 22.8.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.