Latest Tweets

About Me

Υποψήφιοι για μεταμόσχευση εγκεφάλου δώδεκα ΈλληνεςΣτην λίστα του Ινστιτούτου Κρυογονικής του Έτινγκερ για μεταμόσχευση εγκεφάλου μετά θάνατον έχουν εισέλθει δώδεκα Έλληνες.
Προέρχονται από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Κρήτη, το Ιλιον και τον Πειραιά.
Δύο έχουν δηλώσει το επάγγελμά τους: δικηγόρος και βιβλιοθηκάριος.
Ο νεώτερος έλληνας πελάτης είναι γεννημένος το 1985, ο μεγαλύτερος το 1977. Κανένας τους δεν θέλησε να δώσει συνέντευξη.

Τα ισόβια μέλη πρέπει να καταβάλουν στο Ινστιτούτο μία μόνο εισφορά 1.250 δολαρίων και μπορούν να καταψυχτούν με 28.000 δολάρια.
Τα ετήσια μέλη πληρώνουν κάθε χρόνο εισφορά 120 δολαρίων.
Το κόστος κατάψυξής τους φτάνει τα 35.000 δολάρια.
O Ετινγκερ ήταν ο πατέρας της κρυογονικής. Κύριος εμπνευστής και πρωτεργάτης της ιδέας ότι οι νεκροί πρέπει να καταψύχονται.
Επειτα από δεκαετίες ή αιώνες- ο Ετινγκερ πίστευε ότι οι επιστήμονες θα βρουν τον τρόπο να τους επαναφέρουν στη ζωή, όταν πλέον θα έχουν ανακαλυφθεί αντίδοτα για τη γήρανση και τις ασθένειες που τους σκότωσαν.
Ο Ρόμπερτ Ετινγκερ, ο οποίος απεβίωσε πριν λίγες μέρες σε ηλικία 92 ετών, είχε ήδη επιλέξει το φέρετρό του, ζητώντας όταν πεθάνει να στραγγίξουν το αίμα από τις φλέβες του και να βυθίσουν το κορμί του σε μια κυλινδρική δεξαμενή με υγρό άζωτο.
Σε αυτόν τον παγωμένο τάφο θα περιμένει την ανάστασή του.
Πίστη, ψευδαίσθηση ή τζόγος;
Αυτό είναι το ερώτημα που τίθεται τις τελευταίες ημέρες και για μία ρωσική εταιρεία που λέει ότι μπορεί να πετύχει την αιώνια ζωή, καταψύχοντας τον εγκέφαλο. Εντυπωσιακότερο όλων είναι ότι έχει ήδη πελάτες, οι οποίοι πληρώνουν αδρά για να διατηρηθεί το μυαλό τους ή και το σώμα τους.
Ενας από τους πελάτες της, ο Ινοκέντι Οσαντσί, 35 ετών, τραπεζικός, δηλώνει ότι δεν θέλει να πεθάνει ποτέ και είναι έτοιμος να πληρώσει μια μικρή περιουσία για να διατηρηθεί ο εγκέφαλός του.
Ο Ετινγκερ έγινε γνωστός παγκοσμίως στη δεκαετία του ΄60 όταν δημοσίευσε τη θεωρία του στο βιβλίο ''Τhe Ρrospect of Ιmmortality'' («Η προοπτική της αθανασίας»).
Η πιο συνηθισμένη κριτική που του ασκείται, είναι ότι προσφέρει ψεύτικες ελπίδες. ''Δεν υπόσχομαι όμως την απόλυτη επιτυχία. Πιστεύω ότι κάποτε η επιστήμη θα βρει τη λύση, αλλά δεν δίνω πιθανότητες'', λέει ο ίδιος.
Η ιδέα της κρυογονικής είχε μπει στο μυαλό του με τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Ηταν ένα κράμα επιστημονικής περιέργειας και παιδικής ονειροπόλησης.
Οσο ανάρρωνε στο νοσοκομείο από τα τραύματά του στο πεδίο της μάχης, ο Ετινγκερ μελετούσε το έργο του γάλλου βιολόγου Ζαν Ροστάντ και εμπνεόταν από νουβέλες φαντασίας.
Το 1976 πάγωσε τη μητέρα του, Ρέα. Τώρα, στα 92 του χρόνια έφτασε η σειρά του. Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν ο φόβος του θανάτου ήταν αυτό που τον οδήγησε στην έρευνά του, είχε απαντήσει. ''Οχι. Αλλωστε δεν φοβάμαι τον θάνατο'', λέει. ''Ουσιαστικά, κανένας από τους ασθενείς μου δεν είναι νεκρός. Ο θάνατος είναι μια διαδικασία, όχι ένα γεγονός. Χρειάζεται χρόνος μέχρι να ολοκληρωθεί''.
Το Ινστιτούτο Κρυογονικής (Cryonics Ιnstitute) που ίδρυσε ο Ετινγκερ παρεμβαίνει αφού κάποιος πεθάνει και προσπαθεί να φρενάρει τη ζημιά του θανάτου παγώνοντάς τον. Σήμερα, στις εγκαταστάσεις του ινστιτούτου φυλάσσονται 95 σοροί ανθρώπων και 67 κατοικίδιων. Ο Ετινγκερ τους αποκαλούσε ''ασθενείς''.
paraskhnio.gr
Υποψήφιοι για μεταμόσχευση εγκεφάλου δώδεκα Έλληνες Υποψήφιοι για μεταμόσχευση εγκεφάλου δώδεκα Έλληνες Reviewed by stoklari on 12.8.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή

Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.