Latest Tweets

About Me

Τα περιττά κιλά δεν σκοτώνουν τελικά την καρδιά


Τα περιττά κιλά δεν σκοτώνουν τελικά την καρδιά

«Αθώο» αποδεικνύεται το περιττό βάρος στις περισσότερες περιπτώσεις καρδιολογικών προβλημάτων.

Τα αποτελέσματα έρευνας ειδικών στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών έδειξαν ότι οι υπέρβαροι δεν κινδυνεύουν πάντα να αντιμετωπίσουν καρδιακές παθήσεις, όπως πίστευαν μέχρι τώρα τα μέλη της επιστημονικής κοινότητας, αφού μερικοί είναι περισσότερο υγιείς και από τους αδύνατους.


Ερευνητική ομάδα με επικεφαλής την καθηγήτρια Χριστίνα Βούλγαρη δημοσίευσε τα ευρήματα της μελέτης της στο επιστημονικό περιοδικό του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας.

Οπως αποδεικνύει η έρευνα, λιγότερο από το 10% των υγιών παχύσαρκων ηλικίας πενήντα έως και εβδομήντα ετών ανέπτυξε καρδιακή ανεπάρκεια κατά τη διάρκεια της εξαετούς παρακολούθησής τους, όσο δηλαδή διήρκεσε η έρευνα. Το ίδιο ποσοστό πιο αδύνατων εθελοντών της έρευνας ανέρχεται στο 16%.

Ετσι στην παρουσίαση καρδιολογικών προβλημάτων δεν παίζει σημαντικό ρόλο το βάρος του ατόμου, όπως αναφέρουν οι ειδικοί, όσο κάποιοι άλλοι παράγοντες κινδύνου. Για παράδειγμα, προέκυψε ότι και στις δύο περιπτώσεις, είτε σε αδύνατους είτε σε παχουλούς, αυτό που επιβαρύνει σημαντικά την καρδιά είναι το μεταβολικό σύνδρομο.

Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι όσοι δεν πάσχουν από αυτό μπορούν να καταναλώνουν ανενόχλητοι λιπαρές τροφές, χωρίς να ανησυχούν για τις συνέπειες. «Ολοι πρέπει να εστιάζουμε στη συχνή άσκηση, να ακολουθούμε υγιεινό τρόπο ζωής και να μην καπνίζουμε» δήλωσε η ειδικός μιλώντας για το πώς διατηρούμε γενικότερα καλή την υγεία μας.

Δείτε επίσης:



Espressonews.gr
Τα περιττά κιλά δεν σκοτώνουν τελικά την καρδιά Τα περιττά κιλά δεν σκοτώνουν τελικά την καρδιά Reviewed by stoklari on 15.9.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.