Latest Tweets

About Me

Η υποτονική ερωτική επιθυμία στους άντρες


Η υποτονική ερωτική επιθυμία στους άντρες

Είμαι άνδρας 28 ετών. Ενώ μου αρέσουν πολύ οι γυναίκες, σπάνια νιώθω να διεγείρομαι σεξουαλικά ήνα επιδιώκω την ερωτική επαφή. Δυσκολεύομαι να κάνω σχέση γιατί καμία γυναίκα δεν μπόρεσε να καταλάβει ότι ναι μεν τη θέλω δίχως όμως να επιθυμώ το σεξ μαζί της. Γιατί συμβαίνει αυτό;
Όταν ένα άτομο δεν έχει σεξουαλική επιθυμία, η διέγερση είναι δύσκολο να επιτευχθεί. Στην λεγόμενη υποτονική σεξουαλική επιθυμία εμφανίζονται επανειλημμένες ανεπαρκείς σεξουαλικές φαντασιώσεις ή απουσιάζουν πλήρως - όπως απουσιάζει και η επιθυμία για σεξουαλική δραστηριότητα.

Είναι επόμενο να αντιμετωπίζετε δυσκολίες στις διαπροσωπικές σας σχέσεις και αυτό να πλήττει τον ψυχισμό και την ποιότητα της ζωής σας.

Όταν το πρόβλημα είναι χρόνιο, συνήθως εμφανίζεται στην εφηβεία και αποδίδεται σε βαθύτερα ψυχολογικά αίτια (π.χ. ενοχές) και όχι σε γεγονότα ζωής.

Αντίθετα όταν το πρόβλημα εκδηλώνεται στην ενήλικη ζωή, εκλύεται μετά από στρεσογόνα ορόσημα (π.χ. έντονοι διαπληκτισμοί με τον/την σύντροφο, εργασιακή πίεση, αποχή από τη σεξουαλική πράξη).

Ψυχολογικοί παράγοντες που ενισχύουν τη μειωμένη σεξουαλική επιθυμία είναι οι ηθικές αναστολές, η ντροπή και το άγχοςγια την σεξουαλική πράξη, η βαθύτερη δυσκολία στην συναισθηματική έκφραση, η ταύτιση της σεξουαλικής πράξης με την επιτυχία ή την αποτυχία, η χαμηλή αυτοεκτίμηση και οι δυσεπίλυτες διαπροσωπικές δυσκολίες με τη σύντροφο.

Δείτε επίσης:


madata.gr

Η υποτονική ερωτική επιθυμία στους άντρες Η υποτονική ερωτική επιθυμία στους άντρες Reviewed by stoklari on 11.9.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.