Latest Tweets

About Me

Συμβουλές για να αποφύγετε το κρυολόγημα το Φθινόπωρο


Συμβουλές για να αποφύγετε το κρυολόγημα το Φθινόπωρο


Μπορεί ο καιρός να θυμίζει ακόμα καλοκαίρι, όμως, οι φθινοπωρινές ιώσεις έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους. Για να μην αρχίσεις τα «γκούχου γκούχου», τα «αψού» και την καταρροή, το star.gr σου προτείνει 6 τρόπους για να θωρακίσεις τον οργανισμό σου!

Η κύρια αιτία για τις ιώσεις αυτή την εποχή έγκειται στις συνεχείς αλλαγές της θερμοκρασίας, ενώ η κακή διατροφή, η κούραση και η υγρασία χειροτερεύουν την κατάσταση.
Τι να κάνεις;
- Ξεκόλλα από την καρέκλα και τον καναπέ! Με αρκετό περπάτημα κάθε μέρα, αν δεν σου αρέσει οποιοδήποτε είδος άσκησης ή το γυμναστήριο, βοηθάς την σωστή κυκλοφορία του αίματος.
- Πλύνε τα χέρια σου! Η γρίπη μεταδίδεται κυρίως από την άμεση επαφή ή το άγγιγμα αντικειμένων. Τρίψε καλά τα χέρια σου με νερό και σαπούνι όσο πιο συχνά μπορείς, για να αποφύγεις δυσάρεστες εκπλήξεις.
- Βάλε φρέσκο αέρα παντού! Μην παραμελείς να αερίζεις καθημερινά το σπίτι σου, αλλά και τον χώρο εργασίας. Με το να αφήσεις ανοιχτά για λίγο τα παράθυρα, δεν θα γίνει κάτι κακό…
- Πιες άφθονα υγρά! Η καλή ενυδάτωση του οργανισμού βοηθά αφενός στο να αποβάλλεις τις τοξίνες και αφετέρου επιτρέπει στους βλεννογόνους της μύτης και του φάρυγγα (από τους οποίους μπαίνουν οι ιοί) να λειτουργούν καλύτερα και πιο αποτελεσματικά.
- Πρόσεχε την διατροφή σου! Θα πρέπει να είναι ισορροπημένη, με γεύματα πλούσια σε σίδηρο και βιταμίνη C (π.χ. πορτοκάλι, σπανάκι, συκώτι, πράσινες πιπεριές, ξηροί καρποί, μοσχάρι, φράουλες, ντομάτες, λάχανο, αυγά, θαλασσινά, σύκα, μαρούλι, φακές).
- Κάλυψε τα μάτια σου! Αναρωτιέσαι που «κολλάει» με την γρίπη; Τα μάτια απορροφούν εύκολα ιικά σωματίδια, κάτι που σημαίνει πως αν κάποιος κοντά σου φτερνιστεί το πιθανότερο είναι να σε κολλήσει. Γυαλιά ηλίου λοιπόν όσες φορές είσαι σε εξωτερικούς χώρους.

Δείτε επίσης:
Star.gr
Συμβουλές για να αποφύγετε το κρυολόγημα το Φθινόπωρο Συμβουλές για να αποφύγετε το κρυολόγημα το Φθινόπωρο Reviewed by stoklari on 9.9.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.