Latest Tweets

About Me

Σήμα κινδύνου για τα light προϊόντα και τις τσίχλες χωρίς ζάχαρη


Σήμα κινδύνου για τα light προϊόντα και τις τσίχλες χωρίς ζάχαρη


Τσίχλες χωρίς ζάχαρη, διαιτητικά γλυκά και λάιτ αναψυκτικά προτιμούνται συνήθως από όσους προσέχουν τη διατροφή τους.

Παρ’ όλα αυτά ειδικοί από τη Βρετανία ενημερώνουν ότι τα εν λόγω προϊόντα είναι επικίνδυνα για την υγεία, ιδιαίτερα όταν
χρησιμοποιούνται αλόγιστα, καθώς μπορεί να προκαλέσουν γαστρικά προβλήματα, να καταστρέψουν τα δόντια και να εμποδίσουν την απώλεια βάρους.

Αν και τα τρόφιμα με υποκατάστατα ζάχαρης προτείνονται ακόμα και από κάποιους επιστήμονες, τα αποτελέσματα ερευνών δείχνουν ότι μερικά από αυτά μπορεί να μας κάνουν μεγαλύτερο κακό παρά καλό.

Μπορεί μέχρι τώρα κάποιοι ειδικοί να πρότειναν το μάσημα της τσίχλας χωρίς ζάχαρη μετά το γεύμα, ωστόσο τα ευρήματα νεότερης μελέτης έδειξαν ότι τα όξινα προσθετικά που περιέχουν ίσως διαβρώνουν τα δόντια μας αντί να τα προστατεύουν.

Οι σακχαροαλκοόλες, σύμφωνα με τους επιστήμονες, αυξάνουν την οξύτητα στο στόμα, η οποία με την πάροδο του χρόνου μπορεί να προκαλέσει την καταστροφή του σμάλτου. Ενα από αυτά τα υποκατάστατα είναι και η ξυλιτόλη που χρησιμοποιείται ευρέως στις τσίχλες.

Επίσης, μελετητές λένε ότι μπορεί τα περισσότερα από αυτά τα προϊόντα να δείχνουν «φιλικά» για την ανθρώπινη υγεία, ωστόσο σε αυξημένες ποσότητες μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στο γαστρεντερικό σύστημα, όπως σοβαρής μορφής διάρροια. Αν καταναλώνετε τέτοια προϊόντα, κάντε το με μέτρο.


Δείτε επίσης:



πηγη
Σήμα κινδύνου για τα light προϊόντα και τις τσίχλες χωρίς ζάχαρη Σήμα κινδύνου για τα light προϊόντα και τις τσίχλες χωρίς ζάχαρη Reviewed by stoklari on 21.10.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.