Latest Tweets

About Me

Η σοκολάτα κάνει κακό, ο ανανάς καίει λίπος και άλλοι μύθοι


Η σοκολάτα κάνει κακό, ο ανανάς καίει λίπος και άλλοι μύθοι

Η σοκολάτα κάνει κακό, ο ανανάς καίει το λίπος και το κρασί κάνει καλό στο αίμα. Απόψεις που σπάνια έχουν επιστημονική βάση. Συνήθως προέρχονται από αδαείς κι έχουν ως αποτέλεσμα να βασανίζουμε τον οργανισμό μας και να καταπιέζουμε τη γεύση μας μη τρώγοντας σοκολάτα, «τσακίζοντας» τους
ανανάδες και πίνοντας μέχρι να μεθύσουμε. Ας μάθουμε λοιπόν τα «ψέματα» περί υγείας που έχουμε ακούσει κατά καιρούς...

Σοκολάτα
Θεωρείται διατροφική αμαρτία και την κατηγορούν ότι προκαλεί ακμή. Οι γιατροί όμως λένε ότι είναι απροσδόκητα ευεργετικές οι ιδιότητές της, ακόμη και στους πιο λαίμαργους. Τα φλαβονοειδή που περιέχει το κακάο είναι σε θέση να μειώσουν μερικά χιλιοστά υδραργύρου την αρτηριακή πίεση και κάνουν καλό στη λειτουργία της καρδιάς. Και όσοι κατηγορούν τη σοκολάτα για τα σπυριά στο πρόσωπο πρέπει να γνωρίζουν ότι η ακμή είναι παρούσα στην εφηβεία, ανεξάρτητα από την κατανάλωση σοκολάτας.

Κόκκινο κρασί
Το κρασί, λόγω της ρεσβερατρόλης, έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και είναι σε θέση να αμβλύνει τις επιπτώσεις μιας διατροφής πολύ πλούσιας σε λιπαρά, ενώ βοηθά και στη λειτουργία της καρδιάς. Είναι όμως μύθος ότι κάνει καλό στους αναιμικούς, επειδή δεν περιέχει τον σίδηρο, ο οποίος λείπει σε αυτούς. Αυτοί που υποστηρίζουν ότι έχει τέτοια δράση ίσως παρασύρονται από το κόκκινο χρώμα του.

Γκρέιπφρουτ και ανανάς
Ο μύθος λέει ότι βοηθούν στο κάψιμο του λίπους, αλλά αυτό δεν ισχύει. Το γκρέιπφρουτ αποτελεί καλή πηγή βιταμίνης C και φυτικών ινών, οι οποίες προκαλούν αίσθημα κορεσμού και εξισορροπούν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Σε ότι αφορά τον ανανά, παλιότερα πίστευαν ότι επειδή περιέχει το ένζυμο βρομελίνη, βοηθά στη διάσπαση του λίπους. Ομως η αλήθεια είναι ότι βοηθά στην πέψη των πρωτεϊνών και επίσης προκαλεί αίσθημα κορεσμού. Δεν καίει όμως το λίπος. Το μοναδικό πράγμα που καίει το λίπος είναι το οξύ.

Ποτέ φρούτα μετά το φαγητό
Είναι λάθος αυτή η άποψη. Η οξύτητα των φρούτων αφενός διευκολύνει την απορρόφηση του σιδήρου που περιέχεται στα λαχανικά και αφετέρου τα φρούτα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και νερό, οπότε διευκολύνουν την εντερική κινητικότητα. Επίσης η ξινή γεύση τους δίνει σήμα στον εγκέφαλο ότι έφτασε το τέλος του γεύματος.

Δείτε επίσης:

Η σοκολάτα κάνει κακό, ο ανανάς καίει λίπος και άλλοι μύθοι Η σοκολάτα κάνει κακό, ο ανανάς καίει λίπος και άλλοι μύθοι Reviewed by stoklari on 7.11.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.