Latest Tweets

About Me

Δέκα μύθοι και πολλές αλήθειες για την ομορφιά


Δέκα μύθοι και πολλές αλήθειες για την ομορφιά

Ακούς κατά καιρούς, διάφορα από στόμα σε στόμα και από γενιά σε γενιά: το ξύρισμα κάνεις τις τρίχες να γίνουν γαϊδουρότριχες, βάλε μαγιονέζα στο μαλλάκι και θα λάμψει πιο πολύ από ποτέ. Ποια από αυτούς τους μύθους είναι αλήθεια και ποιοι όχι; Παρακάτω θα βρεις όλους τους μύθους να σου αποκαλύπτονται και να γίνονται…πραγματικότητα!

Μύθος 1ος: βάλε αγγουράκι στο ματάκι για να φύγει το πρηξιματάκι! Μπορεί να το ξενύχτησες το προηγούμενο βράδυ δουλεύοντας ή διασκεδάζοντας και το επόμενο πρωί να ήρθες αντιμέτωπη με δύο πρησμένα ματάκια να σε κοιτάζουν με απορία. Μην ανησυχείς, άφησε το αγγουράκι να κάνει το θαύμα του αφού όπως λένε οι ειδικοί ο μύθος ότι κάνει το πρήξιμο στα μάτια να υποχωρήσει είναι μια πραγματικότητα. Τα αγγούρια δίνουν μια λάμψη φωτεινότητας στην περιοχή των ματιών και εξαφανίζουν τους μαύρους κύκλους στη στιγμή

Μύθος 2ος: πρέπει να αλλάζεις συχνά σαμπουάν για να είναι αποτελεσματικά, σου έλεγε η μαμά σου και εσύ την κοιτούσες με δυσπιστία! Και όμως έκανες λάθος! Σύμφωνα με τους ειδικούς η τρίχα "αντιστέκεται" στο ίδιο σαμπουάν και γι' αυτό το λόγο είναι καλό να έχεις 2 διαφορετικά σαμπουάν και δύο διαφορετικά κοντίσιονερ και να αλλάζεις για νε έχεις μαλλάκι θεϊκό!

Μύθος 3ος: το ξύρισμα κάνει τις τριχούλες σου να βγαίνουν γαϊδουρότριχες! Και όμως δεν είναι ψέματα! Μπορεί να μην θέλεις ούτε να βλέπεις το ξυράφι αλλά όμως είναι απαραίτητο εργαλείο της ρουτίνας ομορφιάς σου και το μόνο σίγουρο είναι ότι όταν βάζεις το ξυράφι στο δερματάκι σου, αυτό ενεργεί από τη ρίζα της τρίχας και κάνει το θυλάκιο της τρίχας να ξαναβγαίνει πιο δυνατό και μακρύ για κακή σου τύχη.

Μύθος 4ος: βάλε τη μαγιονέζα στα μαλλάκια για να λάμψουν! Πρόκειται για ένα μύθο που καλά θα κάνεις να ξανασκεφτείς αν δεν θέλεις να μεταμορφώσεις το μαλλί σου σε σάντουιτς! Έχε λοιπόν κατά νου ότι τα οξέα που περιέχει η μαγιονέζ (όπως ξύδι και χυμό λεμονιού) κλείνουν τα κύτταρα του τριχωτού σου και καλά θα κάνεις να επιλέξεις ένα άλλο προϊόν από εκείνα που κυκλοφορούν στο εμπόριο για να αποκτήσεις λαμπερά μαλλάκια.

Μύθος 5ος: είναι δυνατόν να μικραίνουν οι πόροι του δέρματος σου; Σύμφωνα με τους ειδικούς οι πόροι του δέρματος σου είναι θέμα γενετικό και δεν μπορείς να κάνεις πολλά για να τους μικρύνεις αισθητά μπορείς όμως να τους περιορίσεις ποντάροντας στο θαυματουργό σκραμπ τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα.


Μύθος 6ος: αν τραβήξεις μια άσπρη τρίχα θα βγουν 100! Μπορεί κάποιοι να θεωρούν τις λευκές τριχούλες δείγμα σοφίας, εσύ όμως αναθεματίζεις την τύχη σου και νιώθεις σαν γριούλα!

Μύθος 7ος: η οδοντόκρεμα θα εξαφανίσει τα σπυράκια σου; Μπορεί να το έχεις ακούσει από την μαμά ή την κολλητή σου, ο μύθος όμως αυτός έχει δύο όψεις όπως εξηγούν οι ειδικοί. Ναι μεν μια σταλιά οδοντόκρεμες μαραίνει το σπυράκι που σου χαλάει τοη μέρα όμως όπως λένε οι ειδικοί η μέντα που περιέχει η οδοντόκρεμα μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και να το κάνει ακόμη πιο εμφανές.

Μύθος 8ος: το σταυροπόδι «πετάει» τις φλέβες σου! Κάθε φορά που κάθεσαι σταυροπόδι το ξανασκέφτεσαι μπροστά στον φόβο του να μοιάζεις με γυναίκα αράχνη! Οι ειδικοί λένε ότι δεν υπάρχει καμία επιστημονική έρευνα που να αποδεικνύει ότι ισχύει κάτι τέτοιο, οπότε δεν έχες φόβο να σταυρώσεις τα ποδαράκι σου!

Μύθος 9ος: η σοκολάτα σε γεμίζει σπυράκια! Μπορεί η σοκολάτα και όλες οι λιπαρές τροφές να μην είναι ότι καλύτερο για το δέρμα σου, όμως δεν είναι κρίμα να φορτώνουμε μόνο στη σοκολάτα τα αντιαισθητικά σπυράκια μας; Έτσι πάντως πιστεύουν οι ειδικοί γενικά τα λιπαρά φαγητά κάνουν κακό στο δέρμα μας όχι μόνο τα γλυκά και η σοκολάτα.

Μύθος 10ος: η χλωρίνη θα κάνει τα μαλλάκια σου καταπράσινα! Όπως φαίνεται οι ξανθές δεν είναι οι μόνες που έχουν fun! Επειδή ακριβώς το μαλλάκι σου είναι πολύ «ανοιχτό» είναι και πιο ευαίσθητο στις πράσινες ουσίες. Στην ουσία δεν είναι η χλωρίνη που κάνει κακό στο μαλλάκι σου, απλά η χλωρίνη προκαλεί οξείδωση στα μέταλλα του νερού που πιάνονται πάνω στο μαλλί και αλλάζει χρώμα.



Δείτε επίσης:
Δέκα μύθοι και πολλές αλήθειες για την ομορφιά Δέκα μύθοι και πολλές αλήθειες για την ομορφιά Reviewed by stoklari on 1.11.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.