Latest Tweets

About Me

Έρευνα σοκ: Μόνο το 1% των νέων είναι χαρούμενο



Εχουν μέλλον οι νέοι; Σε άλλους καιρούς θα ήταν μια χωρίς νόημα ερώτηση. Γιατί περισσότερο από οτιδήποτε άλλο η νέα γενιά παραπέμπει στο μέλλον, είναι το μέλλον.
Αλλά για τους σημερινούς νέους το μέλλον προβλέπεται να έχει πολλή ξηρασία και η – όπως αποδείχθηκε επίπλαστη – ευημερία και η αισιοδοξία προηγούμενων δεκαετιών έχουν δώσει τη θέση τους στην οργή και στην απελπισία.


Στη δημοσκόπηση της Κάπα Research για «Το Βήμα» στην ερώτηση «Ποια από τις παρακάτω λέξεις εκφράζει καλύτερα την ψυχολογία σας αυτή την εποχή;» μόνο το 1,1% των ερωτηθέντων νέων απαντά «χαρά», την «ελπίδα» επιλέγει το 8,3%, ενώ κυριαρχούν η «ανησυχία» (35,7%), η «απαισιοδοξία/φόβος» (28%) και η «οργή» (17,9%). Μάλλον όμως βιάζεται όποιος θα μιλήσει για μια «χαμένη γενιά» αμέτοχη και χωρίς ενδιαφέροντα.

Στην ερώτηση «συμμετέχετε σε διαδηλώσεις;» το 42,7% απαντά «μερικές φορές» και το 10,4% «τακτικά». Οπως παρατηρεί και ο καθηγητής κ. Γιώργης Γιατρομανωλάκης, η Ιστορία μάς έχει δείξει ότι οι γενιές που μεγάλωσαν στις αντίξοες συνθήκες του Εμφυλίου ή της απριλιανής χούντας «όχι μόνο βρήκαν δρόμο μέσα σε απίθανες δυσκολίες, αλλά μπόρεσαν να αλλάξουν τη μοίρα τους και τη μοίρα του τόπου». Τελικά την απάντηση στο ερώτημα αν έχουν μέλλον θα τη δώσουν με τον δικό τους τρόπο οι ίδιοι οι σημερινοί νέοι.


 

Δείτε επίσης:





tro-ma-ktiko.blogspot.com
Έρευνα σοκ: Μόνο το 1% των νέων είναι χαρούμενο Έρευνα σοκ: Μόνο το 1% των νέων είναι χαρούμενο Reviewed by stoklari on 5.12.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.