Latest Tweets

About Me

Ανθρώπινος ιστός από βρεφικό πέος βάζει τέλος στα πειράματα με ζώα


Ανθρώπινος ιστός από βρεφικό πέος βάζει τέλος στα  πειράματα με ζώα

Ανθρώπινο ιστό από βρεφικό πέος δημιούργησαν Γερμανοί ειδικοί, ώστε μία μέρα να σταματήσουν τα πειράματα σε ζώα. Καθηγητές, στο πλαίσιο κλινικής έρευνας που διεξήχθη από το ινστιτούτο Fraunhofer της Στουτγάρδης, σε μυστικό εργαστήριο της χώρας, ανέπτυξαν εκατοντάδες κύτταρα από ακροποσθίες μικρών αγοριών.


Τα δείγματα που χρησιμοποιήθηκαν στην πειραματική διαδικασία δωρίστηκαν στους ερευνητές από γονείς μικρών αγοριών που δεν ξεπερνούσαν τα τέσσερα χρόνια. Οπως ανέφεραν οι επιστήμονες, χρειάζονταν όσο το δυνατόν πιο νεανικό δέρμα για τις δοκιμές, διότι όσο μεγαλύτερος είναι ο δότης της ακροποσθίας, τόσο χειρότερα αντιδρά το αναπτυσσόμενο δέρμα σε εργαστηριακές συνθήκες.

Στη συνέχεια οι ερευνητές απέσπασαν στρώσεις κυττάρων από τα δείγματα και αφού τα τοποθέτησαν σε στρώματα κολλαγόνου, κατάφεραν να αναπτύξουν εκατοντάδες κύτταρα και ιστό από μία μόνο ακροποσθία.

Το ινστιτούτο έχει ονομάσει το project «Εργοστάσιο Δέρματος», αφού όπως αναφέρουν τα μέλη της επιστημονικής ομάδας που έλαβαν μέρος στις μελέτες, από ένα μόνο δείγμα η μέθοδος μπορεί να οδηγήσει στην παραγωγή δέκα εκατομμυρίων κυττάρων, ενώ το νέο δέρμα που δημιουργείται στο εργαστήριο μπορεί να έχει πάχος έως και 5mm ύστερα από έξι εβδομάδες «καλλιέργειας».

Στόχος είναι, όπως δήλωσε και ο εκπρόσωπος της έρευνας, Αντρέα Τράουμπε, μία μέρα χάρη στη διαδικασία αυτή να χρησιμοποιείται στις μελέτες ο νέος ανθρώπινος ιστός και όχι πειραματόζωα.

 

Δείτε επίσης:

Ανθρώπινος ιστός από βρεφικό πέος βάζει τέλος στα πειράματα με ζώα Ανθρώπινος ιστός από βρεφικό πέος βάζει τέλος στα πειράματα με ζώα Reviewed by stoklari on 22.12.11 Rating: 5

1 σχόλιο:

  1. ˛°_██_*˚°。°/♥ \*˚°。°*。°*★*˚°。°*。°*★*˚°。°*。°*★
    ˛. (´• ̮•)*.。*/♫.♫\*˛.*˛_Π_____*˚°。*。°*❤*˚°。°*。°*★
    .°( . • . ) ˛°./• '♫ ' •\.˛*./______/~\*˚°。°*。°*°*❤ ˚°*★
    *(...'•'.. ) *˛╬╬╬╬╬˛°.|田田❤|門|╬╬╬╬╬*˚°。°*。°* ♥


    Χρόνια Πολλά Καλά Χρστούγεννα
    ΦΑΙΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.