Latest Tweets

About Me

Η εκκεντρική ζωή των δικτατόρων (ΜΕΡΟΣ 2)

Κιμ Γιονγκ-Ιλ

Βόρεια Κορέα (1993-σήμερα)

Κάθε ένας δικτάτορας που σέβεται τον εαυτό του πρέπει να έχει τουλάχιστον μία εμμονή. Για τον ηγέτη της Νότιας Κορέας είναι το φαγητό. Ενώ οι δικοί του άνθρωποι λιμοκτονούν, η κοιλιά του Κιμ Γιονγκ-Ιλ είναι πάντα γεμάτη με τις
ξεχωριστές λιχουδιές του κόσμου.

Για να εξασφαλίσει πως θα βρίσκει πάντα το καλύτερο από τα καλύτερα φαγητά, στέλνει αντιπροσώπους σε όλο τον κόσμο για να διαλέγουν τις πιο ακριβές λιχουδιές από κάθε χώρα.
H παρουσίαση των γευμάτων του Κιμ είναι ένα επίσης μία υπόθεση που διακρίνεται για τα περίεργα τελετουργικά της. Για παράδειγμα το ρύζι του πρέπει να μαγειρεμένο πάνω σε φωτιά με ξύλα που έχουν κοπεί από δέντρα που φυτρώνουν μόνο σ' ένα θρυλικό κινέζικο βουνό.

Για να εξασφαλιστεί πως το ρύζι του Μεγάλου Ηγέτη είναι σε τέλεια κατάσταση, εξετάζουν κάθε κόκκο ξεχωριστά κατά την διάρκεια μίας εξοντωτικής διαδικασίας όπου ελέγχεται η ποιότητα. Για να πάει όλo αυτό το νόστιμο φαγητό κάτω, ο δικτάτορας έχει ένα γιγαντιαίο κελάρι με κρασιά με περισσότερα από 10.000 μπουκάλια στη διάθεσή του.


Σαπαρμουράτ Νιγιαζόφ

Τουρκμενιστάν (1991-2006)

Για να εξασφαλίσεις πως οι άνθρωποί σου θα σε αποδεχθούν ως ένα «μεγάλο ηγέτη» πρέπει πραγματικά να γνωρίζεις πως να κάνεις προπαγάνδα, και ο δικτάτορας του Τουρκμενιστάν, Σαπαρμουράτ Νιγιαζόφ, ήταν ειδικός σ' αυτό.

Δεν περνούσε μέρα για έναν μέσο κάτοικο του Τουρκμενιστάν χωρίς να του υπενθυμίζουν για τον Νιγιαζόφ, αφού ο ηγέτης είχε την συνήθεια να ονομάζει πολλά, πάρα πολλά πράγματα με το όνομά του, συμπεριλαμβάνοντας δρόμους, μία ράτσα αλόγων, το μεγαλύτερο κανάλι στον κόσμο, μία πόλη, καράβια, έναν πλανήτη στον αστερισμό του Ταύρου, έναν κρατήρα στο φεγγάρι, μία κορυφή βουνού και τον μήνα Ιανουάριο.

Ήταν επίσης γνωστός για τα μεγαλομανή του σχέδια, όπως ήταν ένα παλάτι φτιαγμένο από πάγο, μία ψηλή πυραμίδα σαράντα μέτρων στην πρωτεύουσα και ένα τεράστιο χρυσό άγαλμα του εαυτού του που περιστρέφονταν μαζί με τον ήλιο.
Και ενώ δεν έφτανε που βομβάρδιζε τον πληθυσμό του με προπαγάνδα και χτίζοντας περίεργα μνημεία, ο Νιγιαζόφ ήταν επίσης ένας μάστερ στο να εφευρίσκει γελοίους κανόνες για τον πληθυσμό του.

Απαγόρεψε το μπαλέτο και την ηχογράφηση μουσικής, έβαλε μαθήτριες σχολείου να φορούν γούνινα καπέλα και να χτενίζουν τα μαλλιά τους, ενώ απαγόρεψε στους άντρες να έχουν γένια, χρυσά δόντια και μακριά μαλλιά. Έφτασε μέχρι και να απαγορέψει το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους όταν έπρεπε να το κόψει εκείνος.


Χάστινγκς Καμούζου Μπάντα

Μαλάουι (1966-1994)

Όπως ο Τουρκμένος ομόλογος του, Νιγιαζόφ, ο Χάστινγκς Καμούζου Μπάντα έτρεφε επίσης ένα μίσος για τα μακριά μαλλιά σε άντρες. Το να φορούν οι γυναίκες παντελόνια ήταν επίσης κάτι που ο Αφρικανός δικτάτορας δεν ανεχόταν με τίποτα, και γι' αυτό είχε απαγορεύσει και τα δύο. Επίσης είχε επικηρύξει και την τηλεόραση.

Είχε αναγκάσει όλα τα επαγγελματικά κτίρια να έχουν ένα επίσημο πορτραίτο του στον τοίχο, και καμία άλλη φωτογραφία, ή αφίσα ή ρολόι επιτρεπόταν να τοποθετηθεί ψηλότερα.

Προφανώς, ο τύραννος δεν απεχθανόταν την γυναικεία ομορφιά. Όποτε επισκεπτόταν μία πόλη, μία ομάδα γυναικών έπρεπε να χορέψει για εκείνον, με την κάθε μία να φορά ένα ειδικό ρούχο που έφερε την εικόνα του προσώπου του.

Η εκκεντρική ζωή των δικτατόρων (ΜΕΡΟΣ 1)


http://gr.msn.com/

Η εκκεντρική ζωή των δικτατόρων (ΜΕΡΟΣ 2) Η εκκεντρική ζωή των δικτατόρων (ΜΕΡΟΣ 2) Reviewed by stoklari on 1.6.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.