Latest Tweets

About Me

Το νέφος επηρεάζει τη μνήμη


Σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου του Ohio η μακροχρόνια έκθεση στο νέφος μπορεί να βλάψει τη μνήμη και να προκαλέσει κατάθλιψη, επειδή μεταβάλει την φυσιολογία του εγκεφάλου. «Η έρευνά μας έδειξε ότι η μακρόχρονη έκθεση στο μολυσμένο αέρα μπορεί να έχει ορατά αρνητικά αποτελέσματα στον εγκέφαλο τα οποία μπορούν να
οδηγήσουν σε μια σειρά προβλημάτων υγείας», δήλωσε η Laura Fonken από το Πανεπιστήμιο του Ohio.

H έρευνα διεξήχθη σε ποντίκια τα οποία εκτίθεντο σε καθαρό ή μολυσμένο αέρα έξι ώρες την ημέρα, πέντε μέρες την εβδομάδα για 10 μήνες, χρόνος που αντιστοιχεί στη μισή διάρκεια ζωής ενός ποντικιού. Μετά από δέκα μήνες τα πειραματόζωα υποβλήθηκαν σε τεστ μάθησης και μνήμης όπου διαπιστώθηκε ότι η απόδοσή τους ήταν χειρότερη και πιο αργή σε σύγκριση με τα ποντίκια που ανέπνεαν καθαρό αέρα.

Επίσης, σε άλλα πειράματα διαπιστώθηκε ότι είχαν περισσότερο καταθλιπτική συμπεριφορά και υψηλότερα επίπεδα ανησυχίας σε σύγκριση με τα πειραματόζωα που ανέπνεαν αέρα χωρίς ρύπους.

Οι ερευνητές εξέτασαν τον εγκέφαλο των ποντικιών και διαπίστωσαν ότι στον ιππόκαμπο του εγκεφάλου όσων ανέπνεαν τον μολυσμένο αέρα υπήρχαν εμφανείς αλλαγές και οι νευρώνες τους είχαν «συρρικνωθεί» σε σύγκριση με τα υπόλοιπα ποντίκια.

Πρόκειται για την πρώτη έρευνα που εστιάζει στις βλάβες που προκαλεί ο μολυσμένος αέρας στον εγκέφαλο και όχι στην καρδιά ή τους πνεύμονες.

H έρευνα δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Molecular Psychiatry. 

 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ


vita.gr
Το νέφος επηρεάζει τη μνήμη Το νέφος επηρεάζει τη μνήμη Reviewed by stoklari on 9.7.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.