Άκρως κατηγορηματικός και υπέρ του κράτους πρόνοιας εμφανίστηκε στην ομιλία του 16χρονος, στο συνέδριο των Εργατικών στη Βρετανία. Ο 16χρονος Ρόρι Γουίλ τόνισε πως το «βρετανικό σύστημα κοινωνικής πρόνοιας βοήθησε την οικογένεια μου να ορθοποδήσει ξανά».
Ο 16χρονος βαφτίστηκε από τα βρετανικά Μέσα ως ο άτυπος «ήρωας» του συνεδρίου, μίλησε σχετικά με το πώς το κράτος πρόνοιας κατάφερε να κάνει την
οικογένεια του να σταθεί στα πόδια της, όταν εκείνη κόντεψε να διαλυθεί το 2008, που κατέρρευσε η εταιρία του πατέρα του.
«Χρωστάω τα πάντα, από την εκπαίδευση μου μέχρι την ευμάρεια της οικογένειας μου, σε αυτό το σύστημα πρόνοιας της χώρας μας», τόνισε ο Γουίλ από το πόντιουμ του συνεδρίου, αποκαλύπτοντας πως «αυτός είναι και ο λόγος που θέλησα να συστρατευθώ με το κόμμα των Εργατικών, προκειμένου να σταματήσω τους Συντηρητικούς από το να διαλύσουν αυτό το υποδειγματικό κράτος πρόνοιας».
Η ιστορία του νεαρού μοιάζει με πολλές άλλες τόσο στη χώρα του όσο και στη δική μας.
Ως μαθητής πήγε τα πρώτα χρόνια του γυμνάσιου σε ένα πανάκριβο ιδιωτικό σχολείο, στο ακριβό προάστιο του Μπλάκχιθ στο Βόρειο Λονδίνο.
Όταν όμως κατέρρευσε η εταιρία του πατέρα του, η οικογένεια κυριολεκτικά διαλύθηκε μόλις η τράπεζα κατάσχεσε λόγω χρεών πολλά από τα σπίτια της φαμίλιας.
«Η σύζυγος μου, Ιλέιν, ένιωσε ταπεινωμένη από την κατάληξη αυτή», επισήμανε ο 53χρονος πατέρας του Γουίλ, επισημαίνοντας πως «χωρίσαμε και μετα το διαζύγιο, εκείνη πήγε να ζήσει με τον Ρόρι και την 8χρονη κόρη μας σε ένα διαμέρισμα στο Λονδίνο, ενώ αναγκαστήκαμε να πάρουμε τον Ρόρι από το «Κολφς», αδυνατώντας να πληρώσουμε τα ετήσια δίδακτρα της τάξεως των 13.788 λιρών [15.864 ευρώ]. Πριν δυο χρόνια δεν είχαμε σχεδόν τίποτα στην άκρη. Αλλά τα καταφέραμε».
Ο νεαρός πλέον ευχαριστεί «το δίχτυ ασφαλείας που μας δίνει το τρέχον σύστημα κοινωνικής πρόνοιας της Βρετανίας. Κάνω έκκληση στην κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον να επανεξετάσει τα μέτρα που θα αλλάξουν το τρέχον σύστημα πρόνοιας».
Δείτε επίσης:
πηγη
16χρονος υπέρ της κοινωνικής πρόνοιας
Reviewed by stoklari
on
30.9.11
Rating:
Δεν υπάρχουν σχόλια: