Latest Tweets

About Me

Μέτρα «κόλαση» για εργαζόμενους και συνταξιούχους


Απολύσεις τουλάχιστον επτά χιλιάδων εργαζομένων, μείωση συντάξεων και νέα ανάλγητη φορολογική επίθεση αποφάσισε η κυβερνητική επιτροπή, μετά τις τηλεδιασκέψεις με την Τρόικα και ενώ οι διαπραγματεύσεις για την 6η δόση συνεχίζονται.
Τα μέτρα

Το κυβερνητικό όργανο, μετά από μια επτάωρη δραματική συνεδρίαση, κατέληξε σε:
 -Μείωση συντάξεων από τα 1.200 ευρώ και πάνω κατά 20%. Για τους συνταξιούχους κάτω των 55 ετών και ωσότου αυτοί φτάσουν στη συγκεκριμένη ηλικία, θα περικοπεί κατά 40% το τμήμα της σύνταξης που υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ. Οι μειώσεις τίθενται σε ισχύ από την 1η Νοεμβρίου.
-Μειώσεις έρχονται στις επικουρικές συντάξεις ανάλογα με το ταμείο και στο εφάπαξ των ελλειμματικών ταμείων.
-Το αφορολόγητο μειώνεται από τις 8.000 στις 5.000 επιβαρύνοντας το σύνολο των εργαζομένων, που ήδη στενάζουν από τα φορολογικά βάρη.
-Σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας υπάγονται μόνο φέτος 30.000 εργαζόμενοι, το 20%-25% των οποίων θα απολυθεί μέσα στο 2011!  Η εφεδρεία αφορά το Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
-Το χαράτσι στα ακίνητα θα διαρκέσει τουλάχιστον έως το 2014.
-Εξισώνεται από το 2012 ο φόρος του πετρελαίου θέρμανσης με τον αντίστοιχο της κίνησης, επιβαρύνοντας περαιτέρω τους πολίτες που ήδη στενάζουν από τα φορολογικά βάρη. Ιδιαίτερα θα πληγούν οι κάτοικοι της βόρειας Ελλάδας.
Στόχος της κυβέρνησης είναι να εξοικονομήσει 28 δισ.ευρώ μέχρι το 2014 . Την επόμενη τριετία οι δημόσιοι υπάλληλοι θα μειωθούν τουλάχιστον κατά 150.000 ενώ άμεσα καταργούνται 100 οργανισμοί του δημοσίου.
Επίσης αποφασίστηκε, το άνοιγμα της αγοράς εργασίας  η προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών, η επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων και η επίσπευση της απελευθέρωσης των κλειστών επαγγελμάτων, χωρίς να γίνουν περαιτέρω ανακοινώσεις για τα ζητήματα αυτά από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Ηλία Μόσιαλο.


Δείτε επίσης:





newsbomb.gr
Μέτρα «κόλαση» για εργαζόμενους και συνταξιούχους Μέτρα «κόλαση» για εργαζόμενους και συνταξιούχους Reviewed by stoklari on 21.9.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.