Latest Tweets

About Me

Η Μεσογειακή διατροφή φαίνεται πως βοηθά και στην γονιμότητα


Η Μεσογειακή διατροφή φαίνεται πως βοηθά και στην γονιμότητα

Η μεσογειακή διατροφή φαίνεται πως βοηθά και στην γονιμότητα, σύμφωνα με ισπανική επιστημονική έρευνα που δημοσίευσαν στο περιοδικό για θέματα γονιμότητας και στειρότητας "Fertility and Sterility".


Συγκεκριμένα, οι ερευνητές, μελέτησαν περίπου 500 γυναίκες με προβλήματα γονιμότητας και άλλες 1.600 γυναίκες που είχαν τουλάχιστον ένα παιδί.

Οι επιστήμονες χώρισαν τις γυναίκες σε δύο κατηγορίες, ανάλογα με το αν τα προηγούμενα χρόνια ακολουθούσαν «μεσογειακή» ή «δυτική» διατροφή. Η τελευταία δίνει έμφαση στο κόκκινο κρέας, το γρήγορο φαγητό, τα λιπαρά γαλακτοκομικά προϊόντα, τις πατάτες, τα αποφλοιωμένα δημητριακά και τα αναψυκτικά με ζάχαρη.

Η έρευνα έδειξε ότι στην περίπτωση της μεσογειακής διατροφής, μόνο το 17% που την ακολούθησαν αυστηρά, δήλωσαν ότι δυσκολεύτηκαν να μείνουν έγκυες, έναντι αυξημένου ποσοστού 26% όσων ανέφεραν ότι την ακολούθησαν λιγότερο πιστά.
Αντίθετα, στη δεύτερη κατηγορία, της δυτικής διατροφής, δεν υπήρχε διαφορά στη γονιμότητα ανάλογα με το αν μια γυναίκα ακολουθούσε πιστά ή όχι τις «προδιαγραφές» αυτού του διατροφικού μοντέλου.

Η νέα μελέτη έρχεται να προστεθεί σε αρκετές άλλες μέχρι τώρα, οι οποίες αναδεικνύουν τις ωφέλειες της μεσογειακής διατροφής για την υγεία, μειώνοντας, μεταξύ άλλων, τον κίνδυνο για παχυσαρκία, καρδιοπάθεια και διαβήτη.

Οι ερευνητές συστήνουν τη μεσογειακή διατροφή στις γυναίκες που θέλουν να μείνουν έγκυες, αλλά, όπως είπαν, δεν διαθέτουν επαρκή στοιχεία ότι στις γυναίκες με διαγνωσμένο πρόβλημα γονιμότητας, αυτή η διατροφή μπορεί επίσης να τις βοηθήσει.
Πάντως η νέα έρευνα στηρίζεται σε παρατηρήσεις με βάση απαντήσεις σε ερωτηματολόγια και όχι σε πειράματα.

Δείτε επίσης:


πηγη
-
Η Μεσογειακή διατροφή φαίνεται πως βοηθά και στην γονιμότητα Η Μεσογειακή διατροφή φαίνεται πως βοηθά και στην γονιμότητα Reviewed by stoklari on 26.10.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.