Latest Tweets

About Me

Νέο ωράριο για τις δημόσιες υπηρεσίες



Από την Τρίτη 16 Αυγούστου ξεκινά το νέο ωράριο...
στο Δημόσιο που θα είναι πλέον 40 ώρες από τις 37,50 που ήταν έως τώρα.
Σε νέους ρυθμούς μπαίνει η δημόσια διοίκηση, καθώς σύμφωνα με τις επιταγές της εγκυκλίου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, από την Τρίτη 16 Αυγούστου ξεκινά το νέο ωράριο των εργαζομένων.


Το ωράριο των εργαζομένων στο Δημόσιο θα είναι πλέον 40 ώρες από τις 37,50 που ήταν έως τώρα και αφορά τους μόνιμους υπαλλήλους και το προσωπικό με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου του Δημοσίου και των ΟΤΑ Α' και Β' βαθμού (με εξαίρεση τα ωράρια, που καθορίζονται από ειδικές διατάξεις και προβλέπουν μειωμένο χρόνο εργασίας, όπως εργαζόμενοι στην καθαριότητα κ.λπ).



Σε αυτούς περιλαμβάνονται και οι μόνιμοι υπάλληλοι και το προσωπικό με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου των κλάδων Πληροφορικής, Χειριστών Η/Υ κ.λπ.



Σκοπός της νέας ρύθμισης του ωραρίου είναι η ανάγκη εξίσωσης των ωρών εργασίας των εργαζομένων στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, η αύξηση της παραγωγικότητας των υπηρεσιών και κυρίως αυτών που έρχονται σε άμεση και καθημερινή επαφή με το κοινό, καθώς και η κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών.




Η είσοδος του κοινού στις δημόσιες υπηρεσίες, τους ΟΤΑ και των δύο βαθμών, και τα λοιπά ΝΠΔΔ θα γίνεται από τις 9 έως τις 15.00.


Ειδικά στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες, το κοινό θα μπορεί να προσέρχεται έως τις 14.30.


Τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) των δήμων, σε καθένα από τα οποία υπηρετούν τρεις και περισσότεροι μόνιμοι υπάλληλοι του κλάδου Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών, θα λειτουργούν από Δευτέρα με Παρασκευή από 08.00 έως 20.00 και το Σάββατο από 08.00 έως 14.00.


Δείτε επίσης:




24wro.blogspot.com
Νέο ωράριο για τις δημόσιες υπηρεσίες Νέο ωράριο για τις δημόσιες υπηρεσίες Reviewed by stoklari on 16.8.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.